Afbeelding
Foto: pixabay.com

PvdA Nissewaard op de bres voor het MBO

Politiek 118 keer gelezen

Nissewaard - Voor veel Mbo’ers blijkt het steeds lastiger te worden om een goede stageplek te vinden waardoor het behalen van hun diploma lang niet altijd een vanzelfsprekendheid is. Ook het netwerk dat zij hierbij opdoen, en later in hun voordeel kan werken bij het vinden van een baan, is dan lastig. De huidige corona pandemie maakt dit probleem nog groter.

‘Mbo’ers zijn de motor die onze economie draaiende houden. Op het MBO leer je de kneepjes van het vak als je automonteur wilt worden of graag in de kinderopvang gaat werken. Belangrijk onderdeel van je opleiding zijn dan de stages en dat maakt deze jongeren juist in deze tijd erg kwetsbaar’, vindt PvdA raadslid Thérèse van Wassenaar.

Verschillende partijen in Rotterdam hebben onlangs een actieplan gepresenteerd om jongeren op het MBO aan stageplaatsen te helpen. Met steun van andere partijen riep Van Wassenaar de gemeente Nissewaard daarom op te onderzoeken op welke manier de gemeente de komende tijd kan bijdragen aan het creëren van extra stageplaatsen voor Mbo’ers en te kijken of het mogelijk is bij dit actieplan aan te sluiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws