Een van de tijdens het preventief fouilleren gevonden messen.
Een van de tijdens het preventief fouilleren gevonden messen. Foto: politie Nissewaard

Doorpakken voor de veiligheid van de inwoners

Politiek 246 keer gelezen

Nissewaard - De veiligheid van de inwoners is één van de belangrijkste taken van een gemeente en politie. Het afgelopen jaar staat die veiligheid en ook het gevoel van veiligheid in Nissewaard stevig onder druk. Reden is onder andere een toename van incidenten met wapens door jongeren.

Volgens ONS is door preventief fouilleren en de voortzetting daarvan een goede stap gezet om de bedreiging van de veiligheid aan te pakken. Het preventief fouilleren is een belangrijk onderdeel van een bredere aanpak. Bijvoorbeeld gesprekken met jongeren, huisbezoeken, kluiscontroles op scholen zijn ook onderdeel van de aanpak. Toch vraagt de fractie van ONS aan de burgemeester of alle mogelijkheden om dit gif uit de lokale samenleving te halen worden ingezet. Wat ONS betreft moet er echt doorgepakt worden om te zorgen dat jongeren veilig over straat kunnen.

Burgemeester Van Oosten kan rekenen op de steun van ONS voor zijn aanpak in de inzet van het middel preventief fouilleren. Bij de presentatie van de cijfers over de opbrengsten van de acties blijkt dat er van februari tot en met juli 34 messen zijn aangetroffen bij personen die gefouilleerd zijn. Een veelzeggende opbrengst. ONS is tevreden dat dit middel in overleg met politie en officier van justitie tot februari 2021 is verlengd.

Maar ook de voorlichtingscampagne onder jongeren kan zijn vruchten afwerpen. Onderdeel daarvan kan een actie zijn om vrijwillig wapens in te leveren. Jongeren kunnen nu denken dat het inderdaad niet goed is om met een mes op straat te lopen, maar als het wapen thuis nog voor het grijpen ligt is de stap om het toch te pakken groter. Die wapens moeten de woning uit, de samenleving uit. Geef ze de mogelijkheid om het wapen strafmaatregel in te leveren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws