Afbeelding
Foto: Nissewaard Lokaal

Bomenkap moeilijker maken

Politiek 368 keer gelezen

Nissewaard Lokaal wil het moeilijker maken om bomen te kappen in de gemeente Nissewaard. De partij dient daarom komende woensdag tijdens de raadsvergadering een motie in. Op dit moment kan de gemeente bomen met een diameter onder de 70 centimeter (op 130 cm hoogte) probleemloos kappen. Nissewaard Lokaal wil dat dit wordt teruggebracht naar 50 centimeter.

'Wij zien momenteel dat er te veel grote bomen in onze gemeente te makkelijk worden gekapt',  vertelt raadslid Fred Seker. 'Er zijn al op veel beeldbepalende plaatsen bomen verdwenen. Recent nog lheeft er kaalslag plaatsgevonden langs sportpark Oostbroek. En ook bij de kap in Heenvliet kan je je afvragen of al deze bomen gekapt moesten worden.'

Ongeveer 10 jaar geleden was binnen de gemeente Spijkenisse de kapdiameter om vergunningsvrij bomen te kappen 50 centimeter. Omdat dit teveel problemen met zich meebracht stelde het college, met steun van coalitiepartij ONS, voor om de kapdiameter te verhogen naar 70 centimeter.

Nissewaard Lokaal wil de kapdiameter weer verlagen. 'Met 50 centimeter zijn we dan nog soepel', stelt Seker. 'In veel van onze omliggende gemeenten zijn ze nog veel strenger met eisen voor een kapvergunning.'

Seker vindt het belangrijk dat er aandacht is voor voldoende bomen en dat er verantwoording wordt afgelegd via het vergunningentraject voor iedere, te kappen, grote boom. 'Met het Botlekgebied in onze achtertuin is het belangrijk om goede bomen te behouden. Ze zuiveren onze lucht en zijn vaak beeldbepalend in ons landschap',  besluit hij.

Kijk voor het laatste politieke nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws