Willem Heijdacker is inmiddels aan de slag aan vrijwilliger bij de Voedselbank.
Willem Heijdacker is inmiddels aan de slag aan vrijwilliger bij de Voedselbank. Foto: PvdA

PvdA’er Heijdacker in actie voor veilige situatie bij Voedselbank

Politiek 194 keer gelezen

Spijkenisse - Raadslid Willem Heijdacker van PvdA Nissewaard, is op 9 april met prepensioen gegaan en daarna direct als vrijwilliger begonnen bij de Voedselbank Spijkenisse.

Elke vrijdag voert hij nu werkzaamheden uit zoals voedingsproducten halen bij diverse lokale supermarkten die dezelfde dag nog worden uitgegeven. Ook helpt hij bij het vullen van de voedselpakketten en bij de uitgiftebalie. Het afval wat bij de Voedselbank ontstaat, brengt Willem samen met een chauffeur weg naar de Reinis Stadswerf, wetende dat dit afval bij zijn ex -werkgever de AVR wordt aangeboden om te verbranden.

Als vrijwilliger werd Willem gevraagd door de Voedselbank organisatie of hij als raadslid ervoor kon zorgen dat een gevaarlijke verkeerssituatie opgelost zou worden. Zelf hadden zij nog geen respons gekregen van de gemeente. Tijdens de Corona crisis moeten de klanten namelijk in een lange rij, 1,5 meter uit elkaar, langs de openbare weg wachten, terwijl er te hard door meerdere automobilisten langs wordt gereden. Na diverse telefonische contacten met wethouder Igor Bal, stond er ineens een ambtenaar van de verkeersdienst voor zijn neus, en enkele weken later was het probleem opgelost. Er zijn nu snelheidsbeperkende verkeersborden geplaatst van maximaal 15 km/uur en dranghekken geplaatst om mensen in de wachtrij te beschermen tegen aanrijdingen. Heijdacker is blij met dit resultaat, zodat de mensen veilig kunnen wachten bij de Voedselbank.

Kijk voor het laatste politieke nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws