Afbeelding
Foto: Nissewaard Lokaal

Bomen moeten wijken voor bouw medisch centrum en supermarkt

Politiek 1.316 keer gelezen

Heenvliet - Vandaag gaat de gemeente beginnen met het kappen van 71 bomen aan de Gouwershoeck in Heenvliet. Deze kap ligt gevoelig, omdat het terrein aan de entree van het dorp ligt. Bewoners vrezen dat het dorpsgezicht ernstig wordt aangetast.

Nissewaard Lokaal heeft wethouder Jan-Willem Mijnans (ONS) verzocht om de bomenkap uit te stellen. De bomen zouden moeten verdwijnen om het terrein geschikt te maken voor de bouw van o.a. de nieuwe supermarkt en een medisch centrum. 'Maar deze zouden toch komen op het huidige terrein van GHVV '13', vraagt de partij zich af. 'Daarom moest eerst de club verhuizen, alvorens deze plannen doorgezet konden worden.'

Nissewaard Lokaal wil nu eerst duidelijkheid van de wethouder. Daarom wil de partij dat de vermeende kap in elk geval wordt uitgesteld tot na bespreking in de commissie Leefomgeving van woensdag 13 februari. 'Wij horen graag eerst uitleg, alvorens er zaken worden ingezet die niet meer teruggedraaid kunnen worden',  stelt Nissewaard Lokaal in een mail aan de wethouder.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws