Afbeelding
Foto: pixabay.com

PVV maakt zich zorgen over luchtkwaliteit door houtstook

Politiek 428 keer gelezen

Nissewaard - Uit onderzoek van o.a. het RIVM is gebleken dat houtstook een belangrijke bron is van uitstoot van roet en fijnstof en dat fijnstof afkomstig van houtverbranding net zo schadelijk is als fijnstof uit andere verbrandingsbronnen, zoals het verkeer en zelfs 12 x schadelijker is dan sigarettenrook.

In Nederland sterven jaarlijks 11.000 mensen ten gevolge van uitstoot van ultrafijnstof en andere giftige stoffen, die o.a. vrij komen bij het binnen- en buitenhuis verbranden van hout.

Aangezien er voorlopig geen landelijke wetgeving over houtstook komt, moet overlast dus lokaal worden aangepakt. De PVV fractie heeft het college gevraagd of ze bereid is regelmatig te communiceren over de gevolgen van houtstook voor de luchtkwaliteit, de gezondheidsrisico's en de overlast voor de omgeving om zo het bewustzijn van de inwoners te vergroten en via dezelfde kanalen advies te geven over stookregels en weersomstandigheden (stook-alert) en ook aan te geven waar klachten gemeld kunnen worden.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws