Afbeelding
Foto: Politie

Grote controle Spijkenisse in kader van ondermijning

Politie 551 keer gelezen

Spijkenisse - Bij een grote verkeerscontrole in Spijkenisse zijn donderdag onder meer negen auto's in beslag genomen, werd bijna 20.000 euro aan openstaande boetes geïnd en werden zo'n twintig bekeuringen uitgeschreven voor verschillende feiten.

De controle werd uitgevoerd aan de C. Villeriuslaan door de politie, de Belastingdienst en de Douane en was enerzijds gericht op de aanpak van ondermijnende criminaliteit (onder meer door het afpakken van crimineel vermogen en voertuigen en/of wapens in beslag te nemen) en anderzijds op de verbetering van de verkeersveiligheid.

Ruim 25 politiemedewerkers schreven bekeuringen uit voor onder meer het niet kunnen tonen en niet hebben van een rijbewijs, verlopen verzekeringen, verkeerde verlichting en rijden onder invloed. Ook werd een halve biljartkeu in beslag genomen.

De Belastingsdienst legde beslag op negen voertuigen en inde 18.975 euro aan openstaande boetes. De grootste contante betaling bedroeg 260 euro.

Douanemedewerkers controleerden op documenten. In negen gevallen was het kentekenbewijs niet in orde, in 7zevengevallen klopte de identiteitsbewijzen niet.

Ondermijning
De politie, het Openbaar Ministerie, de Douane, betrokken gemeentes, FIOD, het Regionale Informatie en Expertise Centrum en de Belastingdienst werken samen in de strijd tegen ondermijning. Ondermijning treedt op waar boven- en onderwereld verstrikt raken. De overheid maakt de ondermijning zichtbaar en pakt deze aan. Dat doen we als overheid gezamenlijk, door informatie en kennis te delen en te kunnen reageren op zaken die niet kunnen kloppen: horecagelegenheden zonder menukaart waar illegaal hoogtij viert, het ontmantelen van auto's met verborgen ruimtes en met onverklaarbaar verkregen geld auto's kopen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws