Afbeelding
Foto: stockfoto

Voorwaardelijke straf voor bedreigen burgemeester

Juridisch 173 keer gelezen

Spijkenisse - In april stuurde een 63-jarige Spijkenisser een mail naar burgemeester Van Oosten. In die mail stelde hij 'vandaag of morgen vermoord ik er een paar/hak ik er een paar in stukken.'

Vandaag  moest hij zich voor deze bedreiging en poging tot dwang verantwoorden bij de politierechter. Daar stelde hij dat hij helemaal niet van plan was om iemand te bedreigen maar dat de mail gezien moest worden als noodkreet. Hij wil dat er aandacht aan zijn probleem geschonken wordt. Al 16 jaar wordt hij gestalkt en volgens zeggen stuurt hij al drie jaar mailtjes naar de gemeente en nooit wordt er op gereageerd. Hij vindt nergens gehoor voor zijn verhaal, terwijl de situatie nog steeds voortduurt. Hij heeft last van een neuropathie en is ervan overtuigd dat het door intoxicatie komt. 

Iedereen die zijn mailtjes leest, zou volgens de man snappen dat het emotie is en dat hij geen kwaadaardige bedoelingen heeft. Hij is juist het slachtoffer in deze zaak. Hij is afgekeurd, is geld en gezondheid kwijt en wordt nu ook nog eens beschuldigd. Hij snapt dat hij de mailtjes niet had mogen sturen, maar wat had hij dan moeten doen? Uit onderzoek blijkt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en dat neemt de rechter mee in de strafmaat.

De rechtbank acht de feiten bewezen en legt, zoals het OM had gevraagd, een straf op van 28 dagen waarvan 14 dagen voorwaardelijk. Omdat de man al 14 dagen vast heeft gezeten, hoeft hij niet de gevangenis in. Wel krijgt hij een proeftijd van twee jaar. Een contactverbod met de burgemeester, waar het OM om had verzocht, vond de rechter iets te ver gaan, maar de Spijkenisser heeft wel moeten beloven om geen mailtjes meer te sturen naar de burgemeester.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws