Afbeelding
Foto: stock

College Nissewaard presenteert begroting met overschot

Gemeente 168 keer gelezen

Nissewaard - Het college van B en W van de gemeente Nissewaard heeft een begroting met een financieel overschot van ruim € 0,5 miljoen aan de gemeenteraad voorgelegd. Traditiegetrouw wordt de onroerend zaak belasting (OZB) in Nissewaard niet verhoogd, maar slechts aangepast aan de prijsstijging.

Met de aantrekkende economie begint ook de financiële positie van Nissewaard te verbeteren. Dit biedt ruimte om de ambities zoals verwoord in het coalitieakkoord Samen voor elkaar! te kunnen realiseren: We steken onze handen uit de mouwen om Nissewaard verder vooruit te brengen naar een aantrekkelijke, vitale, toekomstbestendige woon- en werkgemeente in 2040. We doen dit samen met onze inwoners, externe partners, andere gemeenten en besturen, en vanzelfsprekend de gemeenteraad. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

Het college investeert daarom in beheer van de openbare ruimte, eenzaamheidsbestrijding, aanpak van bestaande wijken, armoedebeleid, duurzaamheid, onderwijs, veiligheid, sport en cultuur.

Een financieel gezonde gemeente is en blijft een belangrijke prioriteit. Het college is dan ook blij dat het gemeentelijke huishoudboekje er weer beter uitziet. Dat neemt niet weg dat er behoedzaam omgegaan wordt met de beschikbare financiële middelen. Een goede balans tussen investeren in de stad en het versterken van de gemeentelijke financiële positie is van groot belang. Zo kunnen ook de uitdagingen die op korte termijn op de gemeente af komen het hoofd geboden worden.

De begroting 2019 zal behandeld worden in de commissievergaderingen van 30 oktober tot en met 1 november en de vergadering van de gemeenteraad op 7 november.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws