Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Gemeenteraad behandelt begroting

Gemeente 171 keer gelezen

Nissewaard - Vanavond om 19.30 uur vindt één van de twee jaarlijkse hoogtepunten op raadsgebied van de gemeente plaats, namelijk het behandelen van de begroting. Vanwege het digitaal vergaderen gebeurt dit met een kleine aanpassing: de Algemene Beschouwingen van de fracties worden niet voorgelezen, maar voorafgaand aan de vergadering gepubliceerd, zodat iedere belangstellende daar van tevoren kennis van kan nemen. De stukken zijn vanmiddag vanaf 17.00 uur in te zien via www.nissewaard.raadsinformatie.nl.

De Algemene Beschouwingen en de amendementen/moties zijn daarnaast van tevoren onder de fracties en het college verspreid, zodat men de reacties kan voorbereiden

De behandeling van de begroting begint dan met een reactie van het college op de (schriftelijke) Algemene Beschouwingen, gevolgd door een korte schorsing, waarna de fracties in tweede termijn op elkaar en de begroting kunnen reageren. Daarna volgt besluitvorming met betrekking tot de eventuele amendementen, de begroting en de bijbehorende besluiten zelf, gevolgd door de moties.

Vanwege de beperkingen die de uitbraak van COVID-19 teweeg brengen, vergadert de gemeenteraad al een tijdje digitaal. De ervaring leert dat digitaal vergaderen een iets andere benadering vereist.

De raadsvergadering is via de link www.nissewaard.nl/gemeenteraad live te beluisteren en tegenwoordig ook te bekijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws