Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Twee jaar subsidie voor Kledingbank Zuid-Hollandse Eilanden

Gemeente 285 keer gelezen

Hellevoetsluis - De Kledingbank Zuid-Hollandse Eilanden krijgt in 2020 en 2021 een subsidie van € 17.000,- van de gemeente Hellevoetsluis. Die subsidie is bedoeld om de kosten voor de huur en energieverbruik van het pand aan de Brielsestraatweg te kunnen betalen. Dat heeft het college van B&W besloten, op verzoek van de gemeenteraad die hier eind vorig jaar een motie voor indiende tijdens een raadsvergadering.

Dreiging sluiting
De gemeenteraad vond vorig jaar dat de dreiging van sluiting van de Kledingbank, voor zo’n 1300 klanten en 30 vrijwilligers, moest worden voorkomen. De kledingbank is een particulier initiatief. Deze initiatieven 'draaien' in principe - geheel door vrijwilligers - op giften en donaties van personen en organisaties. De gemeenteraad vindt dat een structurele subsidie de enige manier is om het werk van de Kledingbank voort te kunnen zetten en wilde daarom dat de zij een subsidie krijgen om de kosten van huur en energie te dekken. Eén van de voorwaarden voor die subsidie is wel dat de Kledingbank ook naar andere manieren zoekt om de kosten te betalen, zodat ze niet alleen afhankelijk zijn van een subsidie van de gemeente.  Wethouder Hans van der Velde: ‘Inwoners kunnen helaas in de situatie terecht komen waarbij het moeilijk is om de eindjes aan elkaar te knopen. Dan is er soms geen mogelijkheid om nieuwe kleding te betalen op het moment dat dat nodig is. Gelukkig hoor ik om mij heen dat inwoners elkaar dan vaak helpen. Daarnaast biedt de kleding van de Kledingbank net dat beetje extra dat ertoe doet voor ouders en hun kinderen.’

Belangrijk voor inwoners met laag inkomen
Kledingbank ZHE is er voor inwoners van Hellevoetsluis met een laag inkomen. Voor inwoners met een inkomen op of onder bijstandsniveau én voor inwoners die in financiële nood zit door omstandigheden zoals ontslag, echtscheiding en schuldenproblematiek. Mensen die een verwijzing hebben van een erkende hulpverlener, kunnen bij de Kledingbank gratis kleding en schoenen krijgen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws