Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Gemeente zet groot in op voorkomen van geweld onder jongeren

Gemeente 319 keer gelezen

Spijkenisse - Naar aanleiding van het steekincident op 2 november, zet de gemeente groot in op het voorkomen van dergelijke incidenten.

Er zijn diverse acties in gang gezet. Samen met het jongerenwerk wordt geprobeerd om de jongeren onder de 16 jaar te bereiken. Een van de acties is het geven van voorlichting op scholen over de huidige straatcultuur en de daarbij behorende hype van drillen en 'shanken'. Door een zogeheten interventiesketch in te zetten kan de bewustwording van jongeren ten aanzien van het gebruik van steekwapens vergroot worden. Daarnaast wil het jongerenwerk via social media samen met jongeren, ouders, professionals en bekende influencers een tegengeluid laten horen. Ook moet er een Fornite-event georganiseerd worden. Tijdens dit event kunnen ook wapens ingeleverd worden.

Naast de inzet door het jongerenwerk, tekent de gemeente ook een aantal convenanten. Met het convenant groepsaanpak, waarbij ook politie en openbaar ministerie zijn betrokken, wordt het mogelijk om vroegtijdig gegevens te delen en te zorgen dat jongeren niet of niet verder afglijden maar uitzicht blijven houden op een kansrijke deelname aan de maatschappij. Voor de kerstvakantie wil de gemeente nog een convenant sluiten met de scholen om tussen scholen, gemeente en eventueel politie namen van jongeren te kunnen delen die betrapt worden met (steek)wapens, harddrugs of andere verboden middelen. Op die manier hoopt men gerichte acties te kunnen nemen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws