Afbeelding
Foto: stock

Sprekershoek (9)

Column 157 keer gelezen

DDos is een term die gebruikt wordt in de IT voor het overbelasten van een website. Het vergelijk is niet meer en minder dan een voetbalstadion met 40.000 zitplaatsen. Als er dan 200.000 man naar binnen willen kan men wel zeggen dat er een capaciteit probleem is. Dan sluiten de poorten! Zo ook met websites. Contact maken met een bestookte website is dan onmogelijk. Dit heeft niets te maken met uw internet verbindingsmiddel (PC,Tablet en Smartphone).

Vervelend voor u als van de dienst gebruik maakt. Nu waren de overheid en financiële instellingen goed de klos. Maar u als consument baalde ook vreselijk toen u geld moest overmaken voor de huur, zorgverzekering en meer…. Echter de aanvallers hebben wel degelijk een doel voor ogen. Uitbannen van contant geld, privacy bescherming en natuurlijk de geldverdeling is al jaren een doorn in het oog. Digitaal geld wordt uitgegeven door banken en verzekeraars. Vroeger was dit een staatsaangelegenheid per land, in ons land was dat de Nederlandse bank. Belast als waakhond van de economie en belast met geldbeheer en uitgifte. Nu in deze tijd is dat de Europese bank. Dit is een verzameling van bedrijven en multinationals die de Europese Unie genoemd wordt. Deze beslissen dus over de Europese economie. Politiek gezien is er geen financiële macht meer. Men mag ervan uitgaan dat de gelduitgifte eerlijk gebeurd. Jaren later blijkt dat niet zo te zijn en de financiële wereld is oppermachtig. De tegenhanger, de burger, heeft ook belangen, een brood kopen met contant geld kan wel, maar een simpel buskaartje gaat een probleem worden. De politiek heeft geen macht meer om dit tegen te houden en de burger heeft de indruk dat ze niet langer gehoord worden.

Daar komen de Crackers die even een servertje platleggen en zo het voor u opnemen. Net als bij een staking worden groepen mensen ook gedupeerd. Maar het is voor een goed doel! Dat het crimineel is valt, gezien bovenstaand voorbeeld, nog te bezien.

De verantwoordelijke groep die dit uitvoert is bekend, de groep Anonymous! Losse cellen van actievoerders die weer een gezonde maatschappij willen hebben. Ieder met een eigen taak. IT, journalisten, activisten en zelfs uw zoon / dochter kan van Anonymous deel uitmaken. De beweging heeft geen leider, cellen opereren los van elkaar en staan ook niet echt met elkaar in verbinding. De ideale terrorist. De vraag is echter voor wie?

Tegen computer criminaliteit valt te wapenen. Gebruik veiligheidsprogramma's en een firewall! Update uw apparaat. Maar het kan zoveel simpeler, stap af van de populaire besturingssystemen te weten: Apple en Microsoft. Het alternatief is zoveel beter en ook nog gratis. Daarom promoot ik het Esperanto voor de computer het UBUNTU. Beveiliging is optimaal en automatisch. Uitwisselbaar met de belangrijke systemen die gangbaar zijn. Bovenal geheel gratis! Daarom wordt nu een deskundige vrouwelijke Hacker belachelijk gemaakt omdat ze gezegd heeft dat de apps voor telebankieren beter niet gebruikt kunnen worden door de consument. Het is onveilig en risicovol. En ze heeft gelijk! Dus waarom de ontkenning? Banken zijn juist bezig dit onveilige middel verder uit te rollen (ING en ABN). Het trekken aan een dood paard is juist wat de banken doen, en als het mis gaat schuift de bank het op het bord van de consument. Daarom vinden de gehele maand aanvallen plaats op de financiële instellingen in Europa. In een democratie bepaalt de burger over dit soort zaken, niet bedrijven ! En de Groep? "Wie niet horen wil moet maar voelen! "

Dr.Snuggles

Reageren? dr.snuggles.urubin@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws