Afbeelding
Foto: pixabay.com

Vragen over handhaving boerkawet

Politiek 267 keer gelezen

Nissewaard - Vanaf 1 augustus  is het verboden gezichtsbedekkende kleding te dragen in het openbaar vervoer en in gebouwen van het onderwijs, de zorg en de overheid. Op deze locaties is het voor de sociale veiligheid en dienstverlening namelijk belangrijk dat iedereen elkaar kan herkennen en aankijken. Het is daarom niet toegestaan om kleding te dragen die het gezicht onherkenbaar maakt, zoals een integraalhelm, bivakmuts of boerka.

Controle op naleving van dit verbod ligt bij de medewerkers van de instelling waar het verbod geldt en bij het personeel van het vervoersbedrijf. Van hen wordt verwacht dat zij overtreders aanspreken, wijzen op het bestaan van het verbod en hen verzoeken de gezichtsbedekking te verwijderen of anders het pand te verlaten.

De Volkspartij Nissewaard heeft het college gevraagd of de burgemeester voornemens is om te gaan handhaven. In een aantal grote steden hebben de burgemeesters al aangegeven geen prioriteit te geven aan het handhaven van de zogeheten boerkawet.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws