Afbeelding

Enorme interesse voor samenwerking basisscholen en voortgezet onderwijs

Actueel 270 keer gelezen

Brielle - Bijna 100 ouders en verzorgers waren op donderdag 4 juli aanwezig op een informatieavond van de werkgroep 'Leer- en leessterk PVO', die zich inzet voor het vergroten van de slagingskans van kinderen binnen het basis-, voortgezet en vervolg onderwijs.

In de werkgroep 'Leer- en leessterk PVO' werken leerkrachten van de basisscholen CBS Het Anker, CBS Geuzenschip, RKBS Sint Leonardus uit Brielle en CNS De Nieuwe Weg uit Oostvoorne samen met docenten vanuit PENTA college CSG Bahûrim uit Brielle, een school voor voorgezet onderwijs. Samen werken zij aan een doorstroomprogramma, met als doel een deel van de doorgaande leerlijn van PO naar VO te ontwikkelen. Dit betekent dat er hard gewerkt wordt de overstap van basis- naar voortgezet onderwijs te verbeteren, zodat kinderen met plezier het onderwijs kunnen vervolgen en op hun eigen niveau goede resultaten behalen. Hierbij vormen het optimaliseren en versterken van de (begrijpend) leesvaardigheden en het ontwikkelen van de executieve vaardigheden (hierbij moet gedacht worden aan o.a. planning en organisatie van het werk) de speerpunten binnen het doorstroomprogramma.

Om het programma te laten slagen is het noodzakelijk dat ouders/verzorgers weten wat er op de scholen gebeurt en dat zij hier thuis aandacht voor hebben door hierover b.v. te spreken met het kind. Dat blijkt bij de ouders/verzorgers vanuit de genoemde basisscholen wel in orde. Tijdens de uitleg van het doorstroomprogramma zat de aula van PENTA college CSG Bahûrim helemaal vol.

Na de uitleg van het doorstroomprogramma namen twee acteurs van theatergroep 'De Nieuwe Lichting' de regie over. Zij prikkelden het publiek naar aanleiding van het spelen van realistische scenes tussen ouders en pubers. Het publiek reageerde spontaan door het geven van kritiek en via het aanreiken van tips. Er werd vrolijk gelachen om de, voor veel ouders/verzorgers, herkenbare situaties. Na afloop ontvingen de acteurs een daverend applaus. Aan het einde van de waardevolle avond werden de acteurs bedankt en kregen de ouders en verzorgers de gelegenheid nog even te reflecteren op het onderwerp onder het genot van een hapje en een drankje. Daar werd goed gebruik van gemaakt, de avond werd uitstekend gewaardeerd. Een mooi begin van een hopelijk lange samenwerking tussen basisscholen, voortgezet onderwijs, ouders en verzorgers!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws