Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Platina bruidegom zocht de beste uit

Actueel 374 keer gelezen

Zuidland – Vandaag is het maar liefst 70 jaar geleden dat echtpaar Breederland-van Gijzen elkaar in Zuidland het ja-woord gaf. Burgemeester Van Oosten ging vanmorgen bij het bruidspaar op de koffie, om hen te feliciteren met dit bijzondere platina huwelijksjubileum.

Leen Breederland en Krijntje van Gijzen werden beiden aan de Zuidlandse Kerkweg, in tegenover elkaar gelegen woningen geboren en groeiden ook in hetzelfde dorp op. Hoewel ze elkaar al van jongs af aan kenden en tegen kwamen, zou het nog tot de winter van '45 duren voordat de vonk oversloeg tussen de inmiddels respectievelijk 92 en 94-jarige Krijntje en Leen.

Tijdens een wandeling door het dorp liepen Krijntje en haar vriendin de toen 20-jarige Leen tegen het lijf. Deze liep tussen de twee vriendinnen in een eindje mee op. 'Toen heb ik de beste uitgezocht', vertelt Leen lachend. Na vierenhalf jaar verkering trouwde het stel en betrokken ze een houten noodwoning aan de Ramshilseweg. Ze bleven altijd in Zuidland wonen, kregen vier kinderen en zijn inmiddels (over)grootouders van tien klein- en acht achterkleinkinderen.

Hoe het dit platina paar in 70 jaar huwelijk verging en wat de succesformule is van hun al zo lange huwelijksband, leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws