Afbeelding
Foto: M. de Haas

Veel animo voor inloopavond over windmolens

Actueel 212 keer gelezen

Geervliet - Vanaf de start van de inloopavond in de Haveling was het al druk. Het was duidelijk dat de inwoners van Geervliet boos zijn omdat ze nog meer windmolens in de buurt van het dorp krijgen. 'Zet ze maar langs het Spui of op de Beerenplaat, maar niet hier.' was een veel gehoorde opmerking. De inwoners van Geervliet zijn de molens die er staan al meer dan zat, laat staan dat er nog meer bij komen.

Wethouder Bal ging met de verontruste bewoners in gesprek, net als vertegenwoordigers van diverse andere partijen die bij het project betrokken zijn. Aan de ene kant vonden bewoners het prettig om bijna één of één over de kwestie te praten, aan de andere kant hadden ze het liever in de vorm van een presentatie gehad zodat ze hadden kunnen vernemen hoe anderen er over denken. 'Dit is gewoon verdeel en heers', 'De molens worden ons gewoon door onze strot geduwd, we hebben totaal niets in te brengen', werd er door diverse inwoners opgemerkt. 'Het is gewoon een verloren avond, we schieten er niets mee op.' Waar de bewoners ook verbolgen over waren, was de aanwezigheid van een drietal handhavers. 'Zijn ze bang dat we de wethouder naar de keel vliegen, dat ze de handhaving meegenomen hebben?' 

Komende donderdag zijn geïnteresseerden welkom in wijkcentrum Noord. De avond begint om 18.30 uur. Volgende week is er nog een bijeenkomst in Hoogvliet om de inwoners daar te informeren over het proces. Die bijeenkomst is op dinsdag 16 juli van 18.30 tot 21.00 uur in Partycentrum Flamingo, Lengweg 150.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws