Afbeelding

Westvoornse raad unaniem akkoord met beleidsplan sociaal domein 'Samen krachtig'

Actueel 254 keer gelezen

De gemeenteraad van Westvoorne heeft unaniem ingestemd met een nieuwe integrale koers binnen het sociaal domein; 'Samen Krachtig!'. Deze gezamenlijke aanpak van Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne draagt eraan bij dat iedere inwoner zo gezond en gelukkig mogelijk is, zichzelf kan ontwikkelen en op basis van eigen mogelijkheden kan meedoen in de samenleving. Naast de gezamenlijke aanpak heeft Westvoorne voor de lokale situatie extra aandacht besteed aan o.a. eenzaamheid, maatjesprojecten en huisbezoek voor mensen van 75 jaar en ouder.

De gemeenten op Voorne gaan de komende vier jaar, samen met inwoners en de partners uit het werkveld, aan de slag met de uitvoering van het beleidsplan. Wethouder Wilbert Borgonjen: "We vinden het belangrijk dat mensen in Westvoorne plezierig leven, dat geldt voor jong en oud. Het pakket dat er nu ligt is een mooi evenwicht voor alle leeftijdsgroepen. Rode draad is mensen nog meer bij de gemeenschap te betrekken en onderling in contact te laten zijn. Zo zit er een maatjesproject voor senioren in maar sluiten we ons ook aan het bij landelijke initiatief jeugd op gezond gewicht."

Samenwerken

Om deze doelen en ambities te realiseren, werken ze samen met Brielle en Hellevoetsluis, maar ook met inwoners en partners. Wethouder Wilbert Borgonjen: "Het is mooi om te zien hoe betrokken inwoners zijn. Veel inwoners zetten zich al actief in voor de samenleving. Alleen gezamenlijk kunnen we onze ambities waar maken. Iedereen telt mee en moet de mogelijkheid hebben om mee te doen in de samenleving. Samen zijn we krachtig."

Gemeenteraad positief 
De gemeenteraad heeft de nota op woensdagavond 27 juni 2019 tijdens de raadsvergadering behandeld. De raadsfracties gaven aan blij te zijn met de koers die is opgesteld, vooral ook met het deel dat specifiek op Westvoorne is gericht.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws