Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Scouting Bernisse bestaat 35 jaar

Actueel 579 keer gelezen

Heenvliet - Het is feest bij Scouting Bernisse want de groep viert dit jaar het 35-jarig bestaan.

De scoutinggroep is opgericht op 9 november 1983. In 1984 vond de daadwerkelijke opsplitsing plaats en vormden de waterspeltakken (zeeverkenners en wilde vaart/loodsen) Scouting Bernisse. De landverkenners gingen verder als de Ruwaard van Puttengroep.

Cadeautje
Na de oprichting van de stichting is er een bouwvergunning aangevraagd voor het plaatsen van een clubgebouw en een erfafscheiding op de Wieldijk. De vletten liggen in het haventje vlakbij het clubhuis. Vanuit deze haven moeten de zeeverkenners de boten naar de aanlegplaats wrikken en optuigen. Bij het clubhuis werd zaterdag de opkomst op bijna gelijke wijze geopend als normaal, zij het dat dit keer de burgemeester de vlaggenwacht bijeenriep en instructies gaf. Kort daarvoor had hij het vriendschapsteken van scouting ontvangen. Omgekeerd had de burgemeester ook een cadeautje voor de scoutinggroep. Hij was de cheque vergeten mee te nemen, maar het bedrag van € 250,00 wordt op de rekening overgemaakt.

Op het water
Een zeeverkennersgroep hoort op het water, dus stapte de burgemeester aan boord van één van de vletten. Na een kort vaartochtje werd het aangelegd aan de overzijde van het Voedingskanaal en stapte de burgemeester aan boord van een kano. Geheel droog kwam hij weer bij het clubhuis aan, waarna hij een kijkje nam op het terrein van de Stichting Paardenmarkt. Hier stond een springkussen en waren diverse spelletjes te doen. Allemaal met als leidraad de slogan van Scouting Nederland: 'Laat je uitdagen.'

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws