Afbeelding

Leerlingen Jacob van Liesveldt ploggen er op los

Actueel 230 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op vrijdag 28 juni kregen verschillende klassen van het Penta College voorlichting over wat zwerfvuil met de natuur doet. Afschuwelijke beelden van dieren die verstrikt zaten in plastic of die een maag vol zwerfvuil hadden, maakten indruk op de scholieren.

Maar ook het feit dat het tientallen jaren duurt voordat plastic afgebroken is, en dat plastic in feite nooit helemaal afbreekt, zetten de scholieren aan het denken. Met deze kennis in het achterhoofd gingen de scholieren vol enthousiasme aan de slag om rondom de school het zwerfvuil op te ruimen. De scholieren deden dat ploggend. Ploggen is joggen en zwerfvuil rapen tegelijk. In groepjes gingen de scholieren uiteen om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk zwerfvuil rapen. Voor de winnaars was er een leuke attentie. Zo zorgden deze scholieren ervoor dat de omgeving van de school er weer opgeruimd uitziet en natuurlijk hopen ze dat dit zo blijft.

"Als Verheij Integrale Groenzorg ondersteunen wij dit mooie initiatief door voor prikkers, hesjes en vuilniszakken te zorgen" geeft een woordvoerder van Verheij aan. "Wij danken de scholieren hartelijk voor hun inzet." Wilt u als particulier, buurt of school ook een bijdrage leveren aan een opgeruimde en groene leefomgeving, ga dan naar Kleurrijk Buiten en meld u aan, dan zorgt Verheij Integrale Groenzorg voor de materialen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws