Afbeelding

Revitalisatie Meeuwenoord start nog dit jaar

Actueel 305 keer gelezen

Brielle - voor Meeuwenoord ligt er een mooi revitalisatieplan klaar. Om de financiering daarvan helemaal rond te krijgen, zijn er nog wel een flink aantal hobbels te nemen.

Mogelijk kan er geld gevonden door te schuiven met de budgetten en de planningen voor het Slagveld, de G.J. v.d. Boogerdweg en de LED-verlichting, zo verklaarde wethouder Robert van der Kooi tijdens de laatste vergadering van de Commissie Grondgebied. VVD raadslid Anneke Witte: "Het afstemmen van alle projecten die er ook in Brielle moeten gebeuren is een lastige klus. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar beginnen met de heraanleg van wegen in Meeuwenoord als er niet eerst een helder verkeers- en vervoersplan is vastgesteld. Ook moet je rekening houden met de werkzaamheden voor de uitrol van het G5 netwerk in Brielle en natuurlijk wil je ook graag dat Brielle er op 1 april 2022 spic & span bijligt voor het grote feest van de viering van de 450-jarige bevrijding van de Spanjaarden."

Hoe dan ook, er wordt zo snel mogelijk na afronding van het bouwplan Waterfront met de werkzaamheden gestart. De bewoners van de wijk hebben al te lang moeten wachten. Bovendien ligt er de motie van D66 en CDA die deze opdracht geeft aan het College en die door alle Brielse partijen en ook de verantwoordelijke wethouder Robert van der Kooi werd gesteund.

Klimaatbestendig
Meeuwenoord wordt de eerste klimaatbestendige wijk 2040 in Brielle met een betere bovengrondse waterafstroming, waterberging en schaduwplaatsen. Helaas liep Brielle de subsidie daarvoor mis. Andere gemeenten gingen er mee aan de haal.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws