Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Scholieren fietsen verkeersexamen

Actueel 258 keer gelezen

Spijkenisse – Bij wijkcentrum De Akkers aan de Lenteakker 'toeterde' wethouder Igor Bal vanmorgen deelnemers aan het praktische verkeersexamen van basisscholen uit Spijkenisse weg. Adam, Loëna, Alesio en Dahlia van groep 7 van kbs de Akkers waren de eerste die van start gingen.

Het is het tiende achtereenvolgende jaar dat scholieren uit Nissewaard deelnemen aan het praktisch verkeersexamen. De circa 20 minuten durende route die vanmorgen gereden werd leidde door de wijk De Akkers. Naast scholieren van kbs De Akkers doen vanmorgen ook de groep zeven leerlingen van de Bron, de Klinker, het Baken, Marimba en de Paus Johannesschool mee aan het verkeersexamen. Hulp(groot)ouders zaten langs de route opgesteld om de verkeersverrichtingen van de 10, 11 en 12-jarige kinderen te beoordelen. Ook studenten van My College die het keuzevak geüniformeerde dienstverlening volgen en het verkeersexamen als praktijkopdracht kregen, hielpen mee bij het beoordelen en begeleiden. Het examen wordt door gemeente en de scholen samen georganiseerd.

Afgelopen maandag legden al 80 kinderen van andere scholen in Spijkenisse het praktisch verkeersexamen af en op 1 en 2 juli wordt door de nog resterende scholen gefietst. In totaal doen zo'n 600 basisscholieren uit Spijkenisse mee. In Abbenbroek fietsen op 8 juli groep-zeven leerlingen van scholen uit Geervliet, Heenvliet, Abbenbroek en Zuidland een examenroute om hun vaardigheden in het verkeer te laten toetsen.

De scholieren fietsen zowel in hun eigen school- en leefomgeving als in voor hen minder bekend terrein. Punten waar op gelet wordt zijn: richting aangeven en over de schouder kijken, goed rechts fietsen, maximaal met twee naast elkaar fietsen en het goed toepassen van de verkeersregels in de praktijk. Al eerder legden de leerlingen het landelijk schriftelijk verkeersexamen af om te toetsen hoe het zit met kennis wat betreft verkeersregels en verkeersborden. Tijdens het praktisch examen moet deze kennis in de praktijk worden toegepast. De fietsen van de scholieren werden vooraf op eventuele mankementen (remmen, verlichting e.d.) gekeurd.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws