Afbeelding
Foto: Peter de Jong

SC Botlek herrijst uit diep dal tegen SCO '63

Sport 328 keer gelezen

Spijkenisse- SC Botlek is de promotie/degradatiecompetitie met een 4-1 (0-0) overwinning tegen naaste buur SCO '63 uitstekend begonnen. Voor SCO '63 is het seizoen voorbij en zal het ook in het voetbaljaar 2019/'20 in de vierde klasse moeten uitkomen. De Botlekkers gaan in de strijd tegen de degradatie nog verder en spelen zaterdag op De Brug tegen Rockanje.

Dan Rolandus

'Ik heb mijn spelers gezegd dat er op zijn minst drie belangrijke wedstrijden zijn om derdeklasser te blijven en de supporters en de mensen van de club daarvan iets willen terugzien door met een maximale inzet dat doel te bereiken', geeft Arjan Vuik hiermee aan de resterende twee wedstrijden met hart en ziel zal moeten winnen. De veel besproken "dijkderby" lokte veel publiek naar De Brug aan de Plaatweg. 'De omgeving sprak over een burenruzie, maar daar heb ik als buitenstaander weinig mee. Maar dat het met die opmerkingen over SCO en ZBC als de grote favorieten op facebook leefde, dat was wel duidelijk. Ik keek daar niet naar, wij zijn derdeklasser, hebben echt wel een goede ploeg, dus wisten, en weten we wat ons te doen staat om deze status te behouden.'  SC Botlek nam in de tweede helft door Mike Kortsmit met 1-0 de leiding. Nadat Wesley Sturrus de equipe van trainer Peter Hoek op gelijke hoogte had gebracht, schoot Jorn Berkelaar de Botlekkers naar een voorsprong (2-1). Bennie Blokland en Mike Kortsmit klaarden de eerste klus vervolgens definitief: 4-1. 'We hebben over de hele wedstrijd verdiend gewonnen', sprak trainer Arjan Vuik zijn tevredenheid uit. 'Elk team zal moeten strijden om zijn plaatsje in de derde klasse te verdienen en wij zullen onze status als derdeklasser met hand en tand willen verdedigen.'

Obstakel Rockanje
SC Botlek incasseerde in de laatste zeven wedstrijden louter nederlagen, won het zijn laatste wedstrijd op 16 maart met 1-3 tegen 's-Gravendeel. Niet bepaald een reeks om met vertrouwen de nacompetitie in te gaan. 'Het is geen excuus, maar wel een feit dat we het hele seizoen bezig zijn geweest om twee elftallen op de been te brengen', gaat de toekomstige selectietrainer van Spijkenisse en begeleider van het tweede elftal verder. 'Er waren diverse oorzaken zoals blessures en ook wedstrijden waarin we niets minder waren, maar niet tot een eindschot kwamen. Met uitstekende voetballers als Jermaine van Pijkeren en Jorn Berkelaar, ervaren spelers als Kevin Michilsen en Patrick Klaris en een aantal jonge gasten hoor je doodeenvoudig niet in een benarde situatie te zitten waarin we nu zijn terecht gekomen. Ik verlaat deze club aan het einde van het seizoen, maar ik heb een bepaalde liefde voor SC Botlek gekregen. Je wilt als trainer het treintje gesmeerd over de rails laten lopen. Dat betekent dat je alleen maar bezig bent om de groep de goede kant op te wijzen. De spelers van deze tijd zal je anders moeten benaderen dan in het verleden om het hen naar de zin te maken. Zo hebben we dinsdag en donderdagochtend op Hemelvaartsdag getraind om de spelers tegemoet te komen zodat zij ook nog bepaalde festivals en dergelijken kunnen bezoeken. SCO was overtuigd, dat merkte je aan alles, maar ik had het vertrouwen in mijn groep. En wij hebben het gehaald.' De volgende klus wacht aanstaande zaterdag tegen Rockanje. 'Rockanje zit in een flow, schakelde ZBC uit, heeft een goed team met spelers met een Rockanje-hart', sluit Arjan Vuik af. 'We zijn derdeklasser, hebben echt een goede ploeg, zullen niemand onderschatten, daar hebben we gelet op de stand van zaken ook het recht niet toe en het kan ook niet. Rockanje en is een mooie club waar ik goede herinneringen aan bewaar, maar ik hoop dat wij zaterdag met voetballend vermogen en strijd de klus te klaren en dat het voor deze keer einde verhaal Rockanje is.' De wedstrijd op De Brug begint om 14.30 uur.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws