De wethouder en Siwoh Djojomarto onthulden de to-do-dingen kaart.
De wethouder en Siwoh Djojomarto onthulden de to-do-dingen kaart. Foto: Foto-Ok.nl

Tentoonstelling ‘20 jaar Milieu Huis’

Actueel 159 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Igor Bal opende vanmiddag in Bibliotheek de Boekenberg samen met Siwoh Djojomarto van Stichting MOE en FIT, de tentoonstelling '20 Jaar Milieu Huis'. Het Milieu Huis is ontstaan vanuit de Milieu Groep Spijkenisse, dat later Milieudefensie Nissewaard werd. De tentoonstelling is het statsein voor de viering van de lustrumperiode  welke 10 oktober wordt afgesloten.

De Milieugroep Spijkenisse maakte zich destijds sterk voor een centrum voor natuur- en milieueducatie en werd later omgevormd tot Milieudefensie Nissewaard. Het Milieu Huis werd in 1999 door toenmalig wethouder Belinfante aan de Anthonis van der Nootstraat geopend en verhuisde zes jaar geleden naar De Boekenberg.

Wethouder Bal prees coördinator Jet de Jonge voor de ambities van Het Milieu Huis om milieubewustzijn en -educatie en duurzaamheid onder de aandacht te brengen en mensen uit te dagen om hierin mee te doen. 'De Fluisterboot en het Vliegerfestival zijn enkele van de goede ideeën die in de loop der jaren door het Milieu Huis zijn bedacht en uitgevoerd', aldus de wethouder. Hij bedankte eveneens Misko Papac die lange tijd een van de stuwende krachten van het Milieu Huis was.

De lustrumtentoonstelling blikt terug op de afgelopen 20 jaar, maar kijkt ook vooruit naar toekomst van het Milieu Huis en milieueducatie. Naast de uitgestalde foto's en in de natuur gevonden en verzamelde materialen, is er in de kasten van de tentoonstelling ruimte beschikbaar waar iedereen die dat wil zijn of haar verzameling, knutsel- of kunstwerk, gedicht, foto of verhaal uit de natuur kan tonen. Het is dus de bedoeling dat de collectie constant veranderd en aangevuld wordt door bezoekers. '20 Jaar Milieu Huis' is tot en met 28 september in het Milieu Huis (1ste etage Boekenberg) te zien.

Blikvanger op de tentoonstelling is de uitvergrote kaart van Nissewaard uit het boekje '50-dingen-in-de-natuur-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde' van de Stichting MOE en FIT, een van de partners van het Milieu Huis. In het boekje, bedoeld voor kinderen in de basisschooltijd en hun ouders, en op de kaart staan allerlei leuke dingen die buiten in Nissewaard gedaan of bezocht kunnen worden. De to-do-dingen en spots zijn onder andere stromend water, sportplek, vuurplaats, moestuin, hutten bouwen, vleermuisexcursie, molen, bootverhuur/excursie, laarzenpad, toren en polsstok verspringen. Het boekje werd vóór de meivakantie aan  groep drie leerlingen van alle basisscholen in Spijkenisse uitgedeeld.    

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws