Afbeelding
Fotocredits: AVROTROS

Hertelling einduitslag Songfestival: Nog meer punten voor Duncan

Actueel 450 keer gelezen

De einduitslag van het Songfestival werd gewijzigd nadat er een fout in de puntentelling is ontdekt dat maakte de European Broadcasting Union (EBU) bekend. En dat betekent dus onder meer Duncan Laurence nog meer punten heeft binnengehaald voor Nederland. Hij behaalde in totaal 498 punten in plaats van de eerder bekendgemaakte 492 punten. 

Omdat Wit-Rusland hun stemmen voor de halve finale te vroeg openbaar maakten, wat in strijd is met de regels van het Songfestival, besloot de EBU de puntentelling van Wit-Rusland in zijn geheel te verwijderen en een vervangend resultaat te berekenen aan de hand van het stemgedrag van de andere landen. Hierna zou er door een medewerker een fout zijn gemaakt bij het toevoegen van deze punten tijdens de finale waardoor de einduitslag niet correct was.

EBU laat  weten de fout hersteld te hebben. De hertelling heeft geen invloed op einduitslagen voor de eerste vier landen. Enkele landen zijn wel verschoven in de einduitslag door de hertelling zoals Zweden die van de 6e plaats naar de 5e is opgeschoven. 

Gemeente Hellevoetsluis heeft contact met het management van Duncan over de eventuele huldiging in Hellevoetsluis.  De gemeente verwacht hier uiterlijk vandaag uitsluitsel over te krijgen.

Klik op de onderstaande link om de gehele verklaring van European Broadcasting Union te lezen. 

https://www.ebu.ch/news/2019/05/ebu-issues-statement-on-eurovision-song-contest-grand-final-jury-result

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws