Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Linquenda II gaat Expeditie Haringvliet verzorgen

Actueel 203 keer gelezen

Hellevoetsluis - De vaarverbinding naar en over het Haringvliet die in 2016 is ontstaan als activiteit van het Droomfondsproject Haringvliet met financiële steun van de Nationale Postcode Loterij en de provincie Zuid-Holland wordt dit jaar niet meer door de Waterbus gevaren.

Na de eerste twee succesvolle jaren waarbij zo'n 10.000 bezoekers het Haringvliet bezochten, ligt de organisatie van de Haringvliet Expeditie sinds 2018 in handen van de omliggende gemeenten en komt de vaarverbinding tot stand met steun van deze gemeenten: Hellevoetsluis, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Moerdijk en de provincie Zuid-Holland. Deze partijen hebben er voor gekozen in 2019 de recreatieve vaarverbinding tussen Goeree Overflakkee, Voorne-Putten en Hoekse Waard door de Hoeksche Vaart en de Linquenda II te laten verzorgen.

Jan en Simone Ruitenga van Linquenda II kregen onlangs na veel gesteggel een nieuwe ligplaats in de Koopvaardijhaven nadat zij na 37 jaar hun ligplaats in de Veerhaven moesten verlaten omdat de gemeente op die locatie nieuwe woningen gaat bouwen. De Linquenda II verzorgt al 12 jaar veerdiensten over het Haringvliet naar de andere eilanden. En nu krijgt de klipperaak subsidie om dit jaar ook Expeditie Haringvliet te gaan verzorgen. De eerste vaartochten zijn vanaf 1 juni.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws