Afbeelding

Het buitengebied van Voorne-Putten krijgt glasvezel!

Actueel 243 keer gelezen

Regio - Vanmiddag werd het eindpercentage bekendgemaakt in het bijzijn van de ambassadeurs, lokale verkopers, Economic Board Voorne-Putten en de wethouders van de vier gemeenten. Maar liefst 54,1% van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied.

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, benadrukt de geweldige inzet: "Een geweldig resultaat dat de vraag naar een goede internetverbinding benadrukt en de inzet van de gemeenten, Economic Board, ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners weerspiegelt. Want wat is er veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes! Door het enthousiasme op Voorne-Putten komt er glasvezel in het buitengebied."

Blij voor de inwoners van ons buitengebied

Ook de gemeenten zijn blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. Lies van der Pol, wethouder gemeente Westvoorne, zegt hier namens de vier gemeenten het volgende over: "We zijn blij dat het gelukt is en dat de mensen in het buitengebied glasvezel krijgen. Het glasvezelnetwerk is belangrijk voor Voorne-Putten omdat het bijdraagt aan het wonen en werken in ons gebied."

Paul Oord voegt hier namens de Economic Board Voorne-Putten het volgende aan toe: "Wij zijn blij dat ons initiatief, supersnel Internet op Voorne-Putten, succesvol is gestart in het buitengebied. Het resultaat brengt de uitrol van glasvezel voor heel Voorne-Putten nog dichterbij".

Het vervolg

Glasvezel buitenaf start op korte termijn met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat de eerste bewoners begin 2020 gebruik kunnen maken van glasvezel. De succesvolle glasvezelcampagne in het buitengebied is de basis voor het opstarten van de campagne voor fase 2. De bewoners die in aanmerking komen voor dit aanbod worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

Meer informatie Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws