Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Geduldig wachten op verkering werd beloond met diamant

Actueel 218 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag op de kop af 60 jaar geleden, gaven Tinie Ruijgrok (78) en Joop van Strijbos (86) elkaar het ja-woord in het Rotterdamse stadhuis. Wethouder Mijnans ging vanmiddag bij het bruidspaar op de koffie, om hen te feliciteren met dit diamanten huwelijksjubileum. 

Tinie en Joop leerden elkaar kennen toen Tinie nog maar 14 jaar was. Zij hielp op zaterdagochtenden in de huishouding bij Joops zus die een groot gezin had en net als Tinie in Bergschenhoek woonde. De acht jaar oudere Joop ging iedere zaterdag vanuit Rotterdam-Zuid op de fiets bij zijn zus op bezoek en kon het al gauw goed vinden met het leuke meisje dat flink de handen uit de mouwen stak. Vanwege Tinie's jonge leeftijd was van verkering nog geen sprake. Pas drie jaar later, toen Joop Tinie zo af en toe naar huis bracht, was er een eerste kus en bloeide de liefde op.

Tinie en Joop hebben een zoon, schoondochter en een kleindochter en wonen na heel wat verhuizingen tegenwoordig in een mooi appartement in het centrum van Spijkenisse. Wat het diamanten paar in 60 jaar zoal meemaakte, leest u volgende week in de papieren uitgave van Groot Nissewaard. 'Er gaat wel een hoop tijd inzitten', vertelde meneer Van Strijbos alvast vooruit lopend op het uitgebreide verhaal over hun al zo lange samenzijn. 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws