In de raadzaal van het oude gemeentehuis van Brielle gingen de reünisten op de foto. (Foto: Jos Uijtdehaage).
In de raadzaal van het oude gemeentehuis van Brielle gingen de reünisten op de foto. (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: Jos Uijtdehaage

Reünie lichting '57-'58 smaakt naar meer

Actueel 464 keer gelezen

Brielle - Vorige week donderdag was de lichting leerlingen die in 1957 en 1958 examen deden aan de voormalige rijks HBS in Brielle voor de vierde keer bijeen. De reünie vond voor het eerst plaats in 2008 en de initiatiefnemers, Henk van den Berg (geboren in Oostvoorne), Teun van den Berg (geboren in Brielle) en Rien van Marion (geboren in Tinte) organiseerden sindsdien ook in 2013 en in 2017 succesvolle en gezellige bijeenkomsten in Brielle met hun voormalige klasgenoten.

Omdat de leerlingen van toen inmiddels de respectabele leeftijd van tachtig jaar hebben bereikt, werd afgelopen donderdag besloten om de reünie vanaf nu jaarlijks te organiseren. Van de 37 leerlingen die in 1957 en 1958 met een diploma de RHBS verlieten waren er vorige week donderdag twaalf aanwezig.

Programma
Er genoten donderdag twaalf reünisten in Brielle van een programma dat om 11.00 uur begon met koffie in hotel/restaurant De Zalm in Brielle. Daarna volgde een rondleiding door het Historisch Museum van Brielle. Na de lunch in De Zalm werd er in de raadszaal van het oude gemeentehuis op de Markt een lezing verzorgd door ambtenaar Wim Lakerveld over de toekomstplannen van de gemeente Brielle. Omdat zich onder de reünisten ook de oud-burgemeester van Hoogezand/Sappemeer en een oud-raadslid van de gemeente Velp bevonden, kreeg Lakerveld terzakekundige vragen. Rond 18.00 uur werd de terugreis naar de woonplaatsen in Nederland of België ondernomen.

Foto: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws