SCO'63 op weg naar nacompetitie na zege

Sport 324 keer gelezen

Spijkenisse – SCO'63 heeft het zaterdag prima gedaan in de strijd voor nacompetitie naar de derde klasse. De vierdeklasser uit Spijkenisse versloeg concurrent ZBVH, dat een punt minder had, met 2-1 (1-0).

Kort voor de thee was het Fabrizio Fortes Varela die de openingstreffer op zijn schoen had. Acht minuten na de rust was het Charlo Hassel die de voorsprong verdubbelde. Daarna waren er nog kansen, maar gingen ze er niet in. Twee minuten voor het einde van het duel wist Jelle Stubenitsky de bal achter doelman Rick Groenendijk te frommelen, 2-1.

Goede stap
'We waren vandaag niet in problemen. Alleen op het einde werd het spannend. Het was een lullige goal die je tegen krijgt. De derde plek is nog niet geheel zeker. Die geeft recht op nacompetitie. We nemen dan een periodetitel over. Echter Goudswaardse Boys wint ook en die staan nu op twee punten. We spelen de laatste wedstrijd tegen Simonshaven, dus ik denk dat we de punten nog wel binnenhalen, maar we moeten nu alles winnen. Simonshaven was ook een duel waarin we het niet cadeau hebben gekregen. We moeten bij de les blijven', gaf trainer Hoek aan. In de nacompetitie treft SCO'63 in ieder geval een bekende. Buurman SC Botlek zal één van de tegenstanders kunnen worden.

Beladen restant
Gisteravond is het restant van de wedstrijd tegen BZC Zuiderpark (1-2) gespeeld. SCO'63 slaagde er in om een belangrijk punt te pakken in het beladen duel. Het werd in de resterende negen minuten die nog op de klok stonden 2-2. Het duel werd wegens wanordelijkheden eerder op 16 maart gestaakt bij een stand van 1-2 voor de Rotterdammers. Dinsdag moest het duel worden uitgespeeld met acht man van SCO'63 en zeven man van BZC Zuiderpark. Nadat eerder Eldrick Cristina de score had geopend was het Wesley Sturrus die voor de gelijkmaker zorgde, maar een penalty zorgde voor de 1-2. Dinsdagavond kreeg SCO'63 in het korte duel een penalty en Charlo Hassell bepaalde hierdoor de eindstand op 2-2.

Straffen bevestigd
SCO'63 werd hard gestraft door de KNVB en ging hiertegen in beroep bij de KNVB. Dat beroep werd echter eind vorige week verworpen door de aanklager van de voetbalbond. Hierdoor kreeg SCO'63 twee punten in mindering en een boete van 200 euro. Tevens waren er lange schorsingen voor Aren Rahil (drie jaar) en Aschraf Rahil (vier maanden). De spelers hun carrière is daarmee voorbij. SCO'63 staat op de ranglijst nu derde met drie punten voorsprong op Goudswaardse Boys, dat zaterdag de tegenstander is. De derde plaats geeft over twee weken recht op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse.