Met meer dan 1200 deelnemers overtrof de belangstelling voor de eerste Vestingloop alle verwachtingen. (Foto: Wil van Balen).
Met meer dan 1200 deelnemers overtrof de belangstelling voor de eerste Vestingloop alle verwachtingen. (Foto: Wil van Balen). Foto: Wil van Balen

Eerste Vestingloop Brielle houdt vesting in zijn ban

Actueel 297 keer gelezen

Brielle – De eerste editie van de Vestingloop hield afgelopen zondag de Brielse vesting volledig in zijn ban. Met maar liefst 1200 deelnemers en ondersteund door een gelikte en uiterst informatieve website en tal van sponsors, was de Vestingloop een evenement dat een imponerend debuut maakte op de Brielse activiteitenkalender.

Gelokt door leuke extra's als een speciaal voor de loop ontwikkelde herinneringsmedaille, fraaie T-shirts en een schitterend parcours, liep het van meet af aan storm bij de voorinschrijving. Zo was de in sportief opzicht belangrijkste afstand, de Geuzenloop over 10 km, al vol lang voordat hij zondag werd gelopen. Maar ook op de Familieloop over 1 km, de Vestingloop van 5 km over de Brielse wallen en de wandeltocht van 10 km over exact hetzelfde parcours als de Geuzenloop, mochten zich verheugen in grote belangstelling.

Goed doel
De eerste Vestingloop steunde ook een goed doel: voor de Stichting Ambulance Wens Nederland, een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele terminale patiënten, was afgelopen zondag al meer dan de helft van het beoogde sponsorbedrag van 2500 euro opgehaald…

Fotografie: Wil van Balen 

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws