Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Hekelingen de sterkste in derby met Simonshaven

Sport 182 keer gelezen

Simonshaven – Hekelingen is zaterdag de winnaar geworden van de derby met Simonshaven. De ploeg van trainer Guy Duijm wist de burenstrijd te winnen met 0-3 (0-1).

Simonshaven probeerde het wel tegen Hekelingen, maar kwam niet echt tot uitgespeelde kansen. Voor de thee was het Nick Boer die de gasten op voorsprong wist te zetten. Na de thee verdubbelde Nick Bakker de score. De eindstand werd bepaald door een treffer van Zakaria Cheikh.

Simpele overwinning
'De zege was natuurlijk wel verwacht als je tegen een ploeg speelt die bijna onderaan staat, maar je moet het nog wel even doen. We maakten het ons voor rust zelf moeilijk door mee te gaan in het spel van Simonshaven. We hebben veel meer voetballend vermogen. We moeten uitgaan van onze eigen kracht', aldus Duijm. 'Wij willen graag ons eigen spel spelen. We waren vandaag aan de bal niet goed genoeg om het Hekelingen lastig te maken. Als we achter komen dan gaan de kopjes omlaag', gaf Richard van der Werff aan. Voor Hekelingen is het nu vier weken stil. Dan volgt het belangrijke duel met ZBC'97 dat in de periodestand twee punten meer heeft. Bij winst op de ploeg uit Zwijndrecht lonkt de tweede periode voor Hekelingen, dat recht geeft op nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Hekelingen speelt nog twee duels.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws