Afbeelding
advertorial

Hoe veilig is jouw meterkast?

Algemeen 155 keer gelezen

Wist je dat 34% van de elektriciteitsongevallen in de meterkast ontstaan? Daarom is het zo belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Deze tips helpen brand in je meterkast voorkomen.

Vier tips voor een veilige meterkast


1. Sleutel niet zelf aan je meterkast

De meeste branden in de meterkast ontstaan doordat mensen zelf gaan sleutelen. Ze leggen bijvoorbeeld een stopcontact aan of prutsen met de installatie van modems en routers. Laat dit liever over aan een professional zoals een elektrotechnische monteur.

2. Bewaar geen spullen in de meterkast

De meterkast wordt vaak gebruikt als opslagruimte voor modems en routers. Dat lijkt handig, maar dit vergroot de kans op brand in huis. Als deze apparaten hun warmte niet kwijt kunnen, staat de kast binnen een paar minuten in vuur en vlam. Kies dus liever een veiligere opslagplek voor deze spullen.

3. Leg een zaklamp in de buurt

Stel dat de stroom 's avonds laat of 's nachts uitvalt. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weten of alle elektriciteit in huis is uitgevallen, of dat het om één van de groepen of de aardlekschakelaar gaat. Zonder zaklamp, of telefoon met zaklampfunctie, wordt dat heel lastig. Leg daarom voor de zekerheid een zaklamp in de buurt van je meterkast.

4. Zorg voor een rookmelder in de ruimte van je meterkast

De meeste mensen denken er niet aan om een rookmelder in dezelfde ruimte als de meterkast te plaatsen. Toch is dat een heel goed idee. Als er ondanks bovenstaande tips brand ontstaat, weet je dat snel dankzij de rookmelder. En met een beetje geluk kun je de ergste schade voorkomen.

Heb je al een inboedelverzekering afgesloten?

Een inboedelverzekering afsluiten staat misschien niet bovenaan je to-do list, maar zou dat wel moeten. Mocht er brand in huis ontstaan, dan weet je dankzij deze verzekering dat je tenminste goed verzekerd bent. Wel zo fijn, want zelfs een kleine schade zorgt voor een flinke rekening. Benieuwd wat het beste bij jouw situatie past. Bereken hier de premie voor je potentiële inboedelverzekering. De verzekeringen van InShared zijn niet alleen betrouwbaar, maar staan ook bekend als één van de voordeligste.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws