Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Hellevoetsluis roept in derby Nieuwenhoorn halt toe

Actueel 258 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft het sprookje van Nieuwenhoorn na acht overwinningen op rij danig verstoord door de derby op het sfeervolle sportpark aan de Brielsestraatweg met een 2-1 (2-1) overwinning af te sluiten. Nieuwenhoorn moet in de tweede klasse B naaste concurrent Neptunus/Schiebroek weer boven zich dulden, terwijl Sparta de zwart witten tot op één punt is genaderd. Waar de rood witten het tegen achtereenvolgens Sparta (4-0), Spirit (2-3) en NeptunusSchiebroek (1-4) volledig lieten afweten, daar waren de messen, na het opwarmertje SSS (0-4 overwinning), tegen Nieuwenhoorn tot aan het heft geslepen.

Dan Rolandus

'We hebben nog een kans op de derde periode, dus moesten we deze wedstrijd winnen', verkeek winnend trainer Edwin de Koning zich na het feestgedruis kennelijk op de tabel van de derde periode waarin zijn ploeg 0,00001 procent kans heeft deze daadwerkelijk te winnen. 'Nieuwenhoorn heeft ons met uitlatingen op facebook op scherp gezet. Wij wilden ons de kaas niet van het brood laten eten, hebben alles één op één gezet en daarmee alles of niets gespeeld en het werd alles. We hebben Nieuwenhoorn niet laten voetballen. Wij hebben hun krachten eruit gehaald en onze eigen kracht laten zegevieren.'

Boeiend
De derby tussen Hellevoetsluis en Nieuwenhoorn was op het volle sportpark niet sprankelend, maar stond wel bol van de spanning. Hellevoetsluis liet het rood witte legioen al na vijf minuten juichen, toen een inzet van Dave Mierop via een zwart wit been in het doel belandde: 1-0. Na een kwartier spelen was het weer raak door Brian Poelman, die een voorzet van Serkan Yavuzyigitoglu achter de verbouwereerde doelman Christian van Wijngen deponeerde: 2-0. 'Dit was een echte trainingsgoal uit het boekje', complimenteerde Edwin de Koning daarmee zijn spitsentrainer Eef van Splunder. Nieuwenhoorn moest al snel aan de bak om de schade te herstellen. Na een halfuur spelen bracht Brandon Nooitmeer de spanning volledig terug in de wedstrijd: 2-1. De Rijksstraatwegbewoners gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar de Vestingstadbewoners hielden de poort via de uitblinkers Tommie van Schaik, Jeffrey de Koning en doelman Ti-Jey Bins hermetisch afgesloten. 

De tweede helft bood wel spanning, maar kansen deden zich nauwelijks meer voor. 'Het was een echte vechtwedstrijd met veel strijd waarin wij niet aan voetballen toekwamen, zij ons niet toelieten te combineren of onze middenvelders te vinden', erkende verliezend trainer Ron van den Berg de kracht van Hellevoetsluis. 'Hellevoetsluis won veel duels en speelde voornamelijk de lange bal waarin wij meegingen. Wij vergaten te voetballen. Na de 2-1 van Brandon dacht ik dat we beter in de wedstrijd kwamen kregen ook de kans (Dimitri Gomes Almeida, DR) op 2-2. In de tweede helft hebben we geen kans meer gehad, heb ik geen moment meer gedacht om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ik kan ook niet zeggen dat de overwinning van Hellevoetsluis onverdiend was, want wij zijn gewoon op strijdlust afgetroefd.' Nieuwenhoorn zal zaterdag de strijdbijl tegen CWO weer moeten oppakken. 'Als we in de race om het kampioenschap willen blijven, dan zullen wij ons tegen CWO moeten revancheren.' Edwin de Koning roemde de sfeer op het sportpark met de fakkels tijdens de opkomst van beide teams. 'Het publiek is de grote winnaar, ben trots op de spelers en Hellevoetsluis als club hoe zij zich op grootse wijze hebben gepresenteerd.' Wil Hellevoetsluis de minimale kans op een periodetitel behouden, dan zal het zaterdag honderdvijftig procent inzet moeten tonen om Zuidland "in nood" eronder te houden. 'Ik hoop dat we met de ploeg hetzelfde kunnen brengen als tegen Nieuwenhoorn.'

Hellevoetsluis: Ti-Jey Bins; Vincent Mast, Tommie van Schaik, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu; Frenk van Gelderen, Dave Mierop, Serkan Yavuzyigitoglu (76. Öner Sang A Jong); Tom Sleeuwenhoek (90. Jarno Huisman), Patrick Struijk, Brian Poelman.

Nieuwenhoorn: Christian van Wijngen; Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Melvin Winterberg, Coen Speelman; Jeremy Hubregtse (65. Danique Wolters), Gregory Paul, Tim van der Lijn (70. Nichy Fortes); Brandon Nooitmeer, Jeffery Burger, Dimitri Gomes Almeida.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws