Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis kijken uit naar derby

Actueel 243 keer gelezen

Nieuwenhoorn/Klaaswaal- Nieuwenhoorn heeft de topper in de tweede klasse B tegen Neptunus/Schiebroek met 2-1 (0-0) gewonnen en is met acht overwinningen op rij de nieuwe koploper. Middenmoter Hellevoetsluis herpakte zich in Klaaswaal met een 0-4 (0-1) overwinning. Beide clubs zijn klaar voor de kraker/derby aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het gegarandeerd volle sportpark aan de Brielsestraatweg.

Dan Rolandus

Nieuwenhoorn en Neptunus/Schiebroek was een ware topper met als inzet de eerste plaats in de tweede klasse B. 'Het was een aardige wedstrijd met twee goed voetballende ploegen', stelde trainer Ron van den Berg. De Rotterdammers waren wat meer aan de bal, maar Nieuwenhoorn, dat uitkwam zonder de geschorste Melvin Winterberg, kreeg de betere kansen. De weer helemaal opgeveerde Dimitri Gomes Almeida kopte in vrije positie net over.

Hectisch
In de tweede helft ging het er een stuk heftiger aan toe. Roeland de Bruijne, die al geel had, liep tegen een rode kaart op nadat hij een doorgebroken speler had neergelegd. De elf Neptunianen leken de tien van Nieuwenhoorn op de pijnbank te leggen. Zo verdween een Rotterdamse knal op de paal, waarna de rebound alsnog tegen het garen werd gewerkt. De scheidsrechter keurde de treffer echter af vanwege buitenspel. Nieuwenhoorn, dat zich liet terugzakken, counterde even later via Dimitri Gomes Almeida naar een 1-0 voorsprong. 'We kwamen daarna onder druk te staan, maar hebben de 1-0 voorsprong goed verdedigd. Wij bleven gevaarlijk in de omschakeling.' Uit één van de counters werd de doorgebroken Dimitri Gomes net buiten de zestien neergelegd waarop ook een Neptuniaan met een rode kaart mocht inrukken. Met tien tegen tien counterde Nieuwenhoorn via Nichy Fortes naar een 2-0 voorsprong. Neptunus scoorde in de extra tijd nog tegen: 2-1. 'We hebben uitstekende zaken gedaan', wees Ron van den Berg naar de gelijke spelen van de concurrenten DCV en Sparta. 'Het wordt zaterdag weer een aparte wedstrijd, leuk voor het publiek. Hellevoetsluis kan in de derby's altijd boven zichzelf uitstijgen, iets meer brengen dan tegen een andere tegenstander. We weten allemaal dat we ons borst kunnen nat maken.'

Hellevoetsluis
Hellevoetsluis heeft zich na vier nederlagen op rij gerehabiliteerd met een 0-4 (0-1) overwinning in Klaaswaal tegen SSS. 'We hebben net als vorig jaar een slechte maand maart gehad', stelde trainer Edwin de Koning. 'We verloren daar vorig jaar het kampioenschap mee, en nu hebben we ons definitief in veiligheid gespeeld. We hebben terecht van SSS gewonnen, zijn zelfs nog te zuinig met de kansen omgesprongen.' Hellevoetsluis, dat de laatkomers Frenk van Gelderen en Onur Furuncu op de bank hield, nam door uitblinker Patrick Struijk de leiding: 0-1. Serkan Yavuzyigitoglu, die zij  stempel drukte in de tweede helft, liet Struijk voor de tweede keer scoren, waarna Serkan zelf voor 0-3 tekende. Dave Mierop bepaalde op een aangever van de 17-jarige Ali Kaya de eindstand op 0-4. 'Hellevoetsluis tegen Nieuwenhoorn is natuurlijk een fantastisch affiche, gegarandeerd voor veel publiek', stelt de trainer van Hellevoetsluis. 'Nieuwenhoorn is als koploper het nieuwe konijntje waar de tegenstanders op zullen gaan jagen. 'Wij hebben uit met 4-1 verloren, dus hebben we nog wat goed te maken. Een voordeel is dat je de spelers voor deze wedstrijd niet hoeven op te laden, want zij zullen super gemotiveerd de strijd aangaan. We willen laten zien dat het een bijzondere wedstrijd is en willen dat er ook van maken met het publiek als de grote winnaar. Net als op Nieuwenhoorn zullen we na de wedstrijd een gezellig biertje met elkaar gaan drinken.'
Opstelling Nieuwenhoorn - Neptunus: Christian van Wijngen; Gregory Paul (80. Nichy Fortes), Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Roeland de Bruijne; Danique Wolters, Jeremy Hubregtse, Tim van der Lijn (75. Daniel Dijksman); Brandon Nooitmeer, Dimitri Gomes Almeida, Jeffrey Burger (60. Coen Speelman).

Opstelling Hellevoetsluis tegen SSS: Ti-Jey Bins; Patrick Struijk, Vincent Mast, Tommie van Schaik, Onur Furuncu; Gaultier Obiango (74. Ali Kaya), Dave Mierop, Serkan Yavuzyigitoglu, Brian Poelman; Tom Sleeuwenhoek (74. Jeffrey de Koning), Jarno Huisman (46. Frenk van Gelderen).
 

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws