Afbeelding
Foto: PR

Al 30 jaar sociaal-economisch nieuws bij Zeker Weten

Actueel 85 keer gelezen

Al 30 jaar wekelijks op de radio. Deze mijlpaal bereikt Zeker Weten, het sociaal-economisch nieuwsprogramma dat momenteel elke maandagavond te horen is bij LINQ FM. Vanavond is er aandacht voor dit heuglijke feit.

Op 4 april 1987 zag het programma het levenslicht bij de toenmalige lokale zender van Spijkenisse, Los.

In 2004 werd deze omroep opgevolgd door SMART RTV welke in 2016 overging in LINQ Media.. Bij al deze omroepen kreeg Zeker Weten zendtijd toegewezen.

Alex Hordijk is al 30 jaar de presentator van het programma. 'We  zijn begonnen met een half uurtje en konden al snel naar een uur uitbreiden. Tegenwoordig is iedere maandag het programma twee uur te beluisteren via Linq FM. Het programma wordt gemaakt door medewerkers van de regionale afdeling van vakbond FNV. Dat is een prima samenwerking, en dat al 30 jaar lang.'

Zeker Weten besteedt onder meer aandacht aan zaken als cao-onderhandelingen, ontwikkelingen m.b.t. tot pensioenen en de arbeidsmarkt in het algemeen. Regelmatig zijn verslaggevers aanwezig bij bijeenkomsten van de FNV en schuiven er gasten aan in de studio.

Vanavond  blikt het programma terug op de afgelopen 30 jaar. Zaterdagavond kwamen medewerkers van vroeger en nu bij elkaar om herinneringen op te halen. Van de FNV kregen de vrijwilligers voor hun inspanningen een zilveren microfoon uitgereikt.

Zeker Weten: elke maandagavond tussen 19.00-21.00 uur op LINQ FM, 105.1 FM voor Nissewaard en 106.9 FM op de rest van het eiland Voorne-Putten.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws