Afbeelding
Foto: Marian Draat

Een geweldige schaakdag in De Boekenberg

Sport 232 keer gelezen

Spijkenisse - Op zaterdag 6 april kwamen ruim 150 schakers bijeen in De Boekenberg bij Schaakvereniging Spijkenisse om daar deel te nemen aan het J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi.

Dit jaar extra speciaal, omdat het nu een jubileum betrof. Al 25 jaar organiseert de vereniging dit toernooi en kunnen kinderen naast het schaken altijd buiten sporten met het door de gemeente beschikbaar gestelde Pannaveld en hockeyspullen. Daarnaast kregen ze allemaal popcorn en een suikerspin van de lokale fastfood keten uit Waterland. Vanwege dit toernooi werden een aantal extra activiteiten georganiseerd. De ChessQueens, Nederlands beste schaaksters, waren uitgenodigd om mee te schaken in het Forum Invitatietoernooi. Een apart toernooi waarin voormalige winnaars van het jeugdtoernooi strijden tegen landelijke toppers en vrienden van de vereniging. Tijdens de lunch werden de ChessQueens uitgedaagd door een SV-Spijkenisse team , waarbij de Spijkenissers als winnaars uit de strijd kwamen met 4,5 tegen 3,5. In deze snelschaak-clash.

ChessQueens voorzitter en Grootmeester Bianca de Jong-Muhren gaf een workshop aan ouders over hoe de veelal jonge schakertjes op een leuke manier te begeleiden en te stimuleren bij het schaken. In de middag gaf ze een Simultaan aan de jeugdschakers en de overige aanwezigen. Bijzondere gast daarbij was sportwethouder Martijn Hamerslag, die uitgenodigd werd om een aantal prijzen te komen overhandigen. Uiteindelijk zijn er 24 bekers overhandigd en 22 geldprijzen voor de winnaars in de 7 jeugd categorieën in de leeftijd van 6 t/m 25 jaar en de het Invitatietoernooi.

Of het door de aanwezigheid van de ChessQueens kwam of niet, er waren dit jaar meer meisjes dan bij de vorige edities, 33 schaaksters, ruim 20%. Zij deden het ook allemaal zeer goed.
Bijzondere vermeldingen zijn er voor Sara-Joy Koorevaar die 1e is geworden in de jongste F groep en Dana Verheij en Lisa Verbunt die gedeeld tweede zijn geworden in respectievelijk de B- en de E groep. Een formidabele prestatie voor deze nog jonge meisjes. IM Hing Ting Lai is uiteindelijk jeugdkampioen geworden. FM Roger Meng wist het Forum-Invitatietoernooi te winnen.

Dit groots opgezette toernooi kon alleen maar tot stand komen door de genereuze donaties van sponsoren. Bedrijven uit Spijkenisse en Rhoon die de jeugdschaaksport al zeer vele jaren ondersteunen. Ook volgend jaar zal er weer een toernooi georganiseerd worden, dan op 4 april.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws