Afbeelding

Aanbieding eerste boek '40 jaar muziekdocent' aan Rector Maerlant

Actueel 205 keer gelezen

Brielle - Op dinsdag 2 april bood Aad Schrooten, muziekdocent van het Maerlant in Brielle, het eerste exemplaar van zijn boek '40 jaar muziekdocent' aan. Rector Anders Vink nam het boek graag in ontvangst. De tribune in het muzieklokaal zat geheel vol met leerlingen, oud-leerlingen en collega's van Aad Schrooten.

Het Maerlant Choir zong wat liedjes en Aad vertelde dat hij gebeurtenissen, situaties en ervaringen in het boek beschrijft die hij heeft meegemaakt tijdens zijn 40-jarige carrière als docent muziek op het voortgezet en middelbaar onderwijs. De verhalen in dit boekje zijn natuurlijk wat afwijkend van het leven van alle dag. De meeste dagen in het onderwijs gaan voorbij zoals bij iedereen. Af en toe echter gebeuren er bijzondere dingen en dat zijn de verhalen die in het boekje terecht kwamen.

Aad Schrooten gaf muziekles aan leerlingen IHNO, LHNO, KV-JV, IBO, VMBO, LWOO, TL, HAVO, Atheneum en Gymnasium in de leeftijd van 11 tot 22 jaar. Hij begon ooit op de Huishoudschool 'de Langepoort' in Brielle en kwam via Brogilo, Stabilo (Hellevoetsluis) en 'de Eilanden' (Spijkenisse) zo'n 25 jaar geleden weer terug op Brogilo wat later het huidige Maerlant werd.

Het tweede boek overhandigde hij aan Manon Deurloo, leerling van het Maerlant. In die 40 jaar gaf hij les aan ruim 12.000 leerlingen en hoewel muziekles alleen in de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs gegeven wordt, kwamen veel bovenbouw leerlingen geregeld in zijn klas langs voor een praatje of om muziek te maken. In de persoon van Manon bedankte hij alle leerlingen waaraan hij in die 40 jaar les gegeven heeft!

Tot slot kon men de boeken aanschaffen en kon de auteur zijn boek signeren. Eventueel geïnteresseerden kunnen voor € 15,- een boek bestellen via a.schrooten@maerlant.eu zolang de voorraad strekt.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws