Afbeelding

VVD Hellevoetsluis wil geen betaald parkeren

Actueel 288 keer gelezen

Hellevoetsluis - De Hellevoetse VVD-fractie maakt zich grote zorgen over het vervoersbeleid van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De MRDH denkt na over mogelijke verkeersmaatregelen om de CO2-uitstoot flink te verlagen, zoals het invoeren van betaald parkeren, zones voor vrachtverkeer, een beter openbaar vervoer en misschien zelfs het invoeren van tolheffing.

De 23 gemeenten kunnen voor oktober 2019 reageren op de 40 voorstellen voor een regionaal actieplan. Deze maatregelen moeten zorgen voor een CO2-reductie van 30% in 2025. De opgave is in lijn met de klimaatdoelstelling van Parijs en het huidige energieakkoord. Het invoeren van betaald parkeren is voor de VVD geen optie. Gratis parkeren in Hellevoetsluis is nu een sterk pluspunt van de stad en voor de bezoekers van de winkelcentra.

Om de CO2-uitstoot te verminderen ziet de VVD meer in een beter en schoner openbaar vervoer voor alle wijken binnen Hellevoetsluis. Nu zijn grote delen van de stad niet bereikbaar met de bus, waardoor het gebruik van de auto juist toeneemt.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws