Afbeelding
Foto: pixabay.com

Gemeente Nissewaard wil hondenbezit reguleren

Politiek 606 keer gelezen

Nissewaard - De PVV fractie ziet graag dat de hondenbelasting afgeschaft wordt en heeft daar vragen over gesteld aan het college.

De antwoorden zijn inmiddels binnen, maar leveren weer nieuwe vragen op.

Wat gebeurt er met het geld?
De geraamde opbrengst voor dit jaar bedraagt € 679.000,00. Van dit bedrag wordt 70% gebruikt voor de kosten van heffen en controle en het voeren van hondenbeleid. Maar waar wordt de resterende 30%, nog altijd een bedrag van € 203.700,00, voor gebruikt? De PVV wil dat graag weten, net als dat de fractie de kosten voor het voeren van het hondenbeleid (€ 442.467,00) nader onderbouwd wil zien.

Reguleren van het hondenbezit
Het invoeren, wijzigen of afschaffen van een gemeentelijke belasting is een bevoegdheid van de raad. Het college is niet van plan om de raad voor te stellen de hondenbelasting af te schaffen of in meerdere jaren af te bouwen. De hondenbelasting levert niet alleen geld op, maar het reguleert ook het hondenbezit en daarom hanteert de gemeente voor de tweede en derde hond een hoger tarief dan voor de eerste hond. Dat levert dan direct weer de vraag op waarom het hondenbezit in tegenstelling tot het kattenbezit gereguleerd moet worden.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws