Afbeelding
Foto: Nissewaard Lokaal

Nissewaard Lokaal in actie voor betere stemlocatie

Politiek 313 keer gelezen

Spijkenisse - Nissewaard Lokaal heeft bij het gemeentebestuur aangedrongen op een betere stemlocatie in de wijk de Schenkel. Dit jaar was de stemlocatie voor basisschool De Hoeksteen niet meer beschikbaar, waardoor de gemeente uitweek naar Rayon Oost aan de Korte Schenkeldijk. Deze locatie bleek rampzalig voor ouderen en mindervaliden.

'Ik heb een oudere man naar boven moeten helpen de dijk op', vertelt raadslid Gerda den Daas. 'Op het stembureau bleken er ook problemen voor gehandicapten, omdat de inrichting in het rayon niet gelijkvloers is. Dit is gewoon geen geschikte locatie voor een stembureau.' Nissewaard Lokaal wil graag zien dat er een andere locatie wordt aangewezen voor de Europese verkiezingen in mei.

Een oplossing heeft Nissewaard Lokaal ook al, Het Welhoeckje in appartementencomplex De Welhoeck, centraal gelegen bij de voormalige Aldi. 'De locatie is geschikt voor iedereen', geeft Den Daas aan. 'De locatie is gelijkvloers zonder drempels en daarom ook geschikt voor ouderen en mindervaliden.'

Of een wijziging van stemlocatie al voor de Europese verkiezingen mogelijk is, dat is niet bekend. Nissewaard Lokaal hoopt wel dat gemeente en eigenaar snel afspraken kunnen maken.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws