Afbeelding
Foto: Gemeente

Huurwoningen in De Hoek veiliger door nieuwe achterpadverlichting

Actueel 149 keer gelezen

Spijkenisse - In de wijk De Hoek wordt bij de sociale huurwoningen achterpadverlichting aangebracht. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft daarvoor een subsidie beschikbaar gesteld. De achterpadverlichting, die op zonne-energie werkt, moet het aantal inbraken terugdringen en het gevoel van veiligheid bij de bewoners vergroten. Burgemeester Foort van Oosten, wethouder Jan Willem Mijnans en directeur Maarten de Booij van De Leeuw van Putten hebben maandag 18 maart het startschot voor het project gegeven.

In De Hoek is tot vorig jaar meer ingebroken dan in andere wijken. De Leeuw van Putten, die veel huurwoningen in deze wijk bezit, werkt samen met de gemeente, partners en bewoners aan de leefbaarheid, de openbare ruimte en veiligheid in deze wijk. Uit een enquête onder de bewoners bleek dat de donkere achterpaden het gevoel van onveiligheid vergroten. Dankzij de subsidie van het ministerie, kan dit nu snel worden aangepakt. De komende tijd worden bewoners geïnformeerd over hoe zij hun achterpad verder veilig kunnen inrichten door het schoon te houden en er geen containers of andere spullen te plaatsen.

Veiligheid en leefbaarheid
De gemeente werkt met de partners hard aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in de wijken. Er komen meer wijkschouwen en inbraakpreventiebijeenkomsten. De gemeente is ook dit jaar met haar partners zichtbaar met de veiligheidstent en -aanhanger in de wijk aanwezig. In de zomer en tijdens de 'donkere dagen' geeft de gemeente extra aandacht aan inbraakpreventie. In het najaar staat een grote preventiebijeenkomst op de planning. De gemeente heeft een eigen mobiele camera, die bij hot-spots geplaatst en live uitgelezen wordt als dat nodig is. In september vindt de Veiligheidsdag in het centrum van Spijkenisse plaats.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws