Afbeelding

Hellevoetsluis en Neptunus/Schiebroek aangeslagen afgeblazen

Actueel 282 keer gelezen

Hellevoetsluis- De wedstrijd in de tweede klasse D tussen Hellevoetsluis en Neptunus/Schiebroek is na 36 minuten spelen bij een 0-1 stand gestaakt. De aanleiding was de ongelukkige botsing tussen verdediger Tommie van Schaijk en aanvaller Nicky Erkelens van Neptunus/Schiebroek, waarbij de Rotterdammer roerloos op de grond bleef liggen.

Dan Rolandus

'Het was een ongelukkige botsing waarbij Nicky Erkelens bij een luchtgevecht met zijn mond op de schouder van Tommie belandde, bij zijn val ongelukkig terecht kwam op het veld en zijn bewustzijn kwijtraakte', verklaarde trainer Edwin de Koning. 'Erkelens lag trillend met zijn lichaam op het veld. Er was veel paniek bij zowel zijn medespelers als die van Hellevoetsluis. Tommie van Schaijk was over zijn toeren. De tong van Erkelens was terecht gekomen in zijn keel waarbij zijn luchtpijp werd afgesloten. De kaken stonden op slot waardoor het vechten was voor zijn leven. Kordaat optreden van de moeder van Stefan van Diest, één van de spelers van Neptunus, en de verzorgers van beide elftallen hebben er voor gezorgd dat hij in een stabiele zijligging kwam te liggen. Zijn tong kwam weer vrij zodat hij weer lucht kreeg.' 'De ambulance stond als wachtpost op de parkeerplaats en was binnen drie minuten ter plaatse', vervolgt Edwin de Koning. 'De broeders van de ambulance zijn ongeveer een halfuur bezig geweest met Nicky Erkelens. Toen de mensen ook nog zagen dat de AED er preventief werd bijgehaald, schrokken zij, niet wetend wat er op dat moment precies aan de hand was. Zij dachten op dat aan een hartstilstand. De mensen van beide partijen waren beduusd en aangeslagen om verder te spelen. Iedereen was geschrokken. Nadat Nicky Erkelens weer aanspreekbaar was, werd hij per ambulance naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam afgevoerd. Het enige juiste wat scheidsrechter Arie Kuup kon doen was de wedstrijd per direct stilleggen. Op zo'n moment relativeer je snel, dan besef je dat er meer is dan een potje voetbal.' 'Ik heb 's avonds nog contact gehad en bleek Nicky Erkelens uit het ziekenhuis te zijn ontslagen met twee losse tanden en een zware hersenschudding. Tommie van Schaijk hield na de botsing met Erkelens drie gaatjes in zijn schouder over. Tom moest hiervoor een tetanusprik gaan halen', aldus Edwin de Koning.

Titelkandidaat Neptunus/Schiebroek had daarvoor al na zes minuten spelen de leiding genomen, toen een Rotterdamse inzet verwerkt werd door doelman Sander van Rijn, maar de doelwachter tegen de rebound kansloos was: 0-1. Na een klein kwartier spelen liep Sander van Pelt een hamstringblessure op en als dat nog niet genoeg was raakte verdediger Patrick Struijk geblesseerd aan zijn voet. 'Patrick heeft of zijn voet gebroken of een pees gescheurd. Het was een bewogen, maar sportieve wedstrijd, die door pure pech na krap 40 minuten spelen werd stil gelegd.' Bij Hellevoetsluis ontbraken Danijel Ribaric, Öner Sang A Jong en Jarno Huisman. 'Het is moeilijk aan te tonen, maar waarschijnlijk is de slechte gesteldheid van het te harde veld de aanleiding van de blessures, die Danijel Ribaric, Patrick Struijk, Öner Sang A Jong, Sander van Pelt en Jarno Huisman in een eerder stadium hebben opgelopen', besloot Edwin de Koning. De wedstrijd Hellevoetsluis – Neptunus/Schiebroek zal naar alle waarschijnlijkheid op zaterdag 30 maart in zijn geheel worden overgespeeld. Hellevoetsluis speelt aanstaande zaterdag op het sportpark aan de Brielsestraatweg om 14.30 uur tegen Spirit.
Hellevoetsluis: Sander van Rijn; Patrick Struijk (21. Tom Sleeuwenhoek), Vincent Mast, Frenk van Gelderen, Onur Furuncu; Sander van Pelt (14. Gaultier Obiango), Tommie van Schaijk, Victor Hartog, Brian Poelman; Serkan Yavuzyigitoglu, Ken Luyendijk.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws