Afbeelding

Alzheimer Café Brielle krijgt mooie bijdrage van Lionsclub

Actueel 179 keer gelezen

Brielle - Het Alzheimer Café Brielle werd afgelopen woensdag tijdens de caféavond verrast met een cheque van € 1.600,--. De heer John Hoenderkamp van de Lionsclub Voorne Putten, afd. Brielle kwam de cheque persoonlijk overhandigen.

Tijdens de kerstperiode vorig jaar zijn de leden van de Lionsclub met hun arrenslee door Brielle, Vierpolders en Zwartewaal getrokken om geld in te zamelen voor het Alzheimer Café. Evenals het jaar daarvoor waren er ook afgelopen jaar weer heel spontane reacties van de mensen in de wijk. Dat blijkt ook wel uit het bedrag dat met deze actie is opgehaald. Het Alzheimer Café Brielle is er erg blij mee en gaat kijken hoe het geld besteed kan gaan worden.

Het geven van voorlichting door het Alzheimer Café is erg belangrijk om mensen met dementie en hun mantelzorgers te kunnen ondersteunen. Hoe kan je het beste met deze ziekte omgaan en waar kan ondersteuning geboden worden. Door daarover met elkaar te praten en ervaringen te delen, helpt het Alzheimer Café hoe met deze ziekte om te gaan. Alzheimer Nederland afd. Voorne Putten Rozenburg blijft zich inzetten om de samenleving dementie vriendelijker te maken. Hoe? Kijk op https://samendementievriendelijk.nl/ 

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws