Afbeelding

'Je wordt slim van bewegen!'

Actueel 275 keer gelezen

Hellevoetsluis - Met deze woorden gaf wethouder Hans van der Velde woensdag 13 maart jl. het startschot voor de kinderen van basisschool Het Palet in Hellevoetsluis.  "Het is erg belangrijk dat jullie veel bewegen, liefst twee keer per dag", vertelde de wethouder de kinderen, "de gemeente Hellevoetsluis steunt alle acties in het kader van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) van harte."

Week voor gezonde jeugd
Het klinkt heel normaal, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak gemaakt worden. De week voor de gezonde jeugd is een week waarin Lekker bezig! Hellevoetsluis in samenwerking met professionals, wethouders en supporters zich hard maakt voor een gezonde toekomst voor jongeren. Onder de naam Lekker bezig! werkt Hellevoetsluis aan een gezonde jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving met volop kansen voor voldoende bewegen en gezonde voeding

The Daily Mile
Woensdag 13 maart was dus een drukke dag bij Het Palet. De school organiseerde The Daily Mile en er werd een gezonde les gegeven met een bijzondere gast in de klas. De bedoeling van The Daily Mile die het Palet organiseert is dat de kinderen met hun klasgenoten joggen of rennen vanaf het schoolplein. Iedereen doet met plezier mee – het is geen gymles en het is niet competitief – en ondertussen bouwen de kinderen aan hun conditie, vertrouwen en veerkracht. Op deze winderige ochtend renden de kinderen van groep 5, 6 en 7 met veel plezier en gejuich enkele rondjes om het schoolgebouw. Met een rode blos op de wangen keerden ze energiek terug in de school. De scholen die er al langer mee bezig zijn, zeggen dat The Daily Mile een succes is! Leraren geven aan dat de kinderen er baat bij hebben in de frisse lucht te zijn en met hun vrienden te rennen.

Wereldkampioen op bezoek
Internationaal Taekwondo Kampioen, model en presentatrice Samira El Idrissi was vanuit haar rol als JOGG-ambassadeur aanwezig in de school. "Gezond leven gaat voor mij over sporten, gezond eren, gezonde relaties, grenzen stellen, jezelf beschermen en stevig staan", zegt Samira. "Het is heel belangrijk om hier ook op school aandacht aan te besteden. En natuurlijk hebben ook ouders een belangrijke rol". Vanuit haar bedrijf LaForsa werkt Samra met jongeren in de 'moeilijke' leeftijd van rond de 12 jaar om hen vanuit een gezonde leefstijl houvast te geven in het leven. "Als je de jongeren helpt zoeken naar hun passie en talent vinden ze hun plaats in het leven stap voor stap en zie je direct op allerlei terreinen verbeteringen" heeft Samira ondervonden, "op school, in hun gedrag, relaties met de omgeving en qua toekomstbeeld". Lees meer over LaForsa op https://www.citylab010.nl/plannen/laforsa of bezoek de Facebookpagina.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws