Afbeelding

Nieuwe huurtarieven moeten orde brengen

Actueel 228 keer gelezen

Westvoorne - Wethouder Jorriena de Jongh (GBW) van Westvoorne wil orde scheppen in de administratie. Verenigingen die ruimtes huren krijgen een contract. Ze wil 'in een onbeschrijflijke wanorde, orde scheppen.'

De verenigingen betaalden voor de ruimtes in gemeentelijke accommodaties, maar zonder een contract met de gemeente Westvoorne te hebben. 'Er was niks geregeld,' aldus de wethouder. De huurprijzen van De Man en De Meander in Oostvoorne en De Merel in Rockanje blijven daarom verhoogd. De Jongh blijft volledig achter haar voorstel staan. Het gaat haar dan ook niet om het verhogen van de huren.

Met de nieuwe tarieven komt een eind aan individuele en ongelijke prijsafspraken. De verenigingen zouden daar volgens de wethouder overigens zelf niets aan kunnen doen. Nu komt alles op papier te staan en betalen alle verenigingen hetzelfde voor het gebruik van ruimtes. De verenigingen zijn dit jaar van een dagdeel- naar een uurtarief gegaan. Die verandering betekent voor achttien verenigingen tegelijkertijd een stijging van de huurkosten. In één geval gaat het om meer dan een verdubbeling van de kosten en wel oplopend, met nog een andere vereniging, tot een verschil van bijna 3000 euro meer per jaar.

De gemeente trekt de eerste twee jaar 23.000 euro uit om verenigingen financieel tegemoet te komen. Voor de jaren daarna wordt ook geld gereserveerd, maar dan gaat voor de verenigingen tegelijkertijd het nieuwe subsidiebeleid geleden. Vanuit de oppositie, maar ook coalitie, kwam er kritiek. 'Wij zien er het nut niet van,' aldus raadslid Emma van Blom namens PW.

Op 19 maart stemt de raad. Oppositiepartijen PW en IBW en coalitiepartij PvdA maken een voorbehoud. De overige partijen waren tijdens de bespreking positief.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws