Dames Voorne blijven winnen, heren verliezen van koploper

Actueel 105 keer gelezen

Brielle - Zaterdag jl. stond voor zowel de heren als de dames de derby tegen Hurricanes op het programma. De heren hadden het vorig weekend ook al opgenomen tegen de nummer 1 van de competitie en verloren toen na een spannende wedstrijd met maar 2 punten.

Door het ontbreken van ervaren spelers als Jasper van der Veen en Rene van der Ham moest de thuisploeg weer een beroep doen op de talentvolle jeugdspelers Niels van der Merwe en Calvin Phernambucq. Deze keer lukte het Voorne een helft lang om de Hurricanes een lastige middag te bezorgen. Voorne begon goed aan de wedstrijd en had tot ver in de eerste helft een kleine voorsprong. Aan het einde van de eerste helft kwam Hurricanes op gelijke hoogte. Ruststand 34-36. In de tweede helft liep het verschil op naar 10 punten. Hoewel de heren fanatiek verdedigden, waren de gasten uit Spijkenisse de Briellenaren vooral fysiek de baas. Daarnaast blijft het voor Voorne een probleem dat wanneer de fast break niet lukt, er onvoldoende geduld is om te wachten op goede mogelijkheden. De wedstrijd werd uiteindelijk verdiend gewonnen door de Hurricanes met 68-81. Een opsteker voor Voorne was het debuut van Nic Stotefalk .

Dames

De derby tegen het tweede team van de Hurricanes is altijd een beladen wedstrijd. Vorig jaar was Rowic de onbetwiste koploper in de competitie en vochten Voorne en Hurricanes om de 2e plek. Dit jaar is Voorne de koploper en draaien de dames uit Spijkenisse mede door personeelsproblemen een moeilijk seizoen. Ook Voorne wordt geplaagd door een blessuregolf, maar gelukkig was junior Lana Vemeulen er weer bij en ook veteraan Marja Eland was bereid om de dames uit de brand te helpen.

Zowel Voorne als Hurricanes startten met een zone verdediging. Bij Voorne is de verdediging vrijwel altijd de solide basis waardoor wedstrijden gewonnen worden. Zo zag het er in de eerste periode ook uit. Voorne zat kort op de bal en met snelle breaks werd een voorsprong van 13-5 behaald. In de tweede periode kwamen de dames uit Spijkenisse sterk terug. Door goed aanvalsspel werden er toch wat gaten in de Brielse zone gevonden en bij Voorne liep ook de aanval niet goed meer. Dit resulteerde in een 22-16 ruststand voor Voorne.

In de tweede helft kwam Voorne weer in een "flow". De twee sterkste tegenstanders werden uit de wedstrijd gehouden en de aanvallen liepen niet alleen beter, maar ook het scoringspercentage was veel hoger dan in de eerste helft. Na een tussenstand van 35-22, was de weerstand bij de gasten gebroken en liepen de Briellenaren uiteindelijk heel gemakkelijk uit naar 63-28. Op 24 maart om 18.30 mogen de dames het opnemen tegen de kampioen van vorig jaar, Rowic uit Dordrecht.