Afbeelding

Laatste keer oud papier ophalen voor Ons Genoegen

Actueel 252 keer gelezen

Rockanje - Aan ruim 60 jaar oud papier ophalen is voor muziekvereniging Ons Genoegen afgelopen zaterdag 9 maart een einde gekomen…Maandelijks gingen een aantal vrijwilligers op pad, om zo efficiënt mogelijk het oud papier in de bebouwde kom van Rockanje op te halen. In sommige muzikale families was inmiddels de vierde generatie papiersjouwers al ingezet! Van een traditie kun je dus wel spreken!

Vroeger reed Ons Genoegen ook de polders door en was men een hele dag bezig. In het allereerste begin werd met trompetgeschal de papierwagen in de straten aangekondigd. Iedereen kwam dan met het oud papier zijn tuintje uit om het bij de kar af te geven. Er werd tussen de middag soep gegeten bij iemand thuis en zo werd er voor de hele dag werk, een aangename pauze ingelast voor de sjouwers. Het was hard werken, door weer en wind, maar gezellig en uiteraard een mooie bijverdienste voor de vereniging. Helaas is dat nu verleden tijd.

De leden Jelle Mooy van Toledo, Arjo Briggeman en Leo van Vliet hadden "de eer" deze laatste ronde te lopen. Ook voor hen een wat vreemde ophaalbeurt, aangezien zij alle drie van kinds af aan lid zijn en dus al vele jaren bij toerbeurt helpen met het oud papier. Via deze weg bedankt Ons Genoegen alle oud papier-vrijwilligers van de afgelopen jaren, de chauffeurs en Marko Poot die de laatste jaren de organisatie en planning voor zijn rekening heeft genomen.

Ons Genoegen heeft altijd met veel genoegen uw papier opgehaald! En wil dan ook alle inwoners van Rockanje ontzettend bedanken voor het steunen van de vereniging in de afgelopen jaren. U heeft uw best gedaan zo goed mogelijk het oud papier te bewaren en de vereniging op die manier financieel te ondersteunen. Zij hopen van harte dat u hen met overige (verkoop-)acties wil blijven steunen. Of wellicht wilt u wel donateur worden? Of sponsor van hun website? Of kom eens kijken bij een optreden of concert? Bijvoorbeeld hun winteruitvoeringen aanstaand weekend 15 en 16 maart. Willen ze als muziekvereniging actief en zichtbaar blijven, dan hebben ze uw steun nu en zeker in de toekomst hard nodig!

www.onsgenoegenrockanje.nl

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws