Afbeelding

Westvoorne benoemd tot beste duurzame natuurbestemming wereldwijd!

Actueel 346 keer gelezen

Regio - De vier QualityCoast gebieden in de Nederlandse Delta: Goeree-Overflakkee, SchouwenDuivenland, Veere en Westvoorne zijn door de organisatoren van de Green Destination top 100 benoemd tot de beste duurzame natuurbestemming wereldwijd! De juryprijs is één van de onderscheidingen binnen de verkiezing van de meest duurzame bestemmingen van de Green Destinations top 100. De prijs is woensdagmiddag 6 maart uitgereikt tijdens de internationale beurs ITB in Berlijn, de grootste toerismebeurs ter wereld.

Het Nederlandse Deltagebied kenmerkt zich door uitzonderlijke en ongerepte natuur. Vlakbij grote steden als Rotterdam, Breda en Antwerpen vind je een groene oase waar je nog echt tot rust kunt komen. Het gebied kent een rijke flora en fauna. Je kunt er met gemak zeehonden, bruinvissen, herten, bevers, wilde fjordenpaarden, flamingo's, sterns, Europese zeearenden en andere bijzondere vogels spotten. De ongerepte brede Noordzeestranden en jachthavens aan het Haringvliet, de Grevelingen, de Oosterschelde en het Veerse meer staan bekend om hun bijzonder schone zwemwater en kwalitatief goede voorzieningen.

Groene, duurzame bestemming
Het gebied kent een verscheidenheid aan natuurgebieden, slikken, waterrijke gebieden en duinlandschappen. Het leent zich uitermate goed voor een fiets- of wandeltocht, diverse watersporten of een relaxte strandvakantie. Naast veel groen, natuur en duurzaamheid vind je in het gebied ook veel gezelligheid in de authentieke dorpen en jachthavens. Daarnaast zijn er voor elk budget horeca- en overnachtingsmogelijkheden te vinden.

Natuur behouden en beleven
De gebieden in de Nederlandse Delta zijn bekroond met een QualityCoast Award en zetten daarnaast samen met de natuurbeheerders in op het behoud van flora en fauna. Natuurontwikkeling en het op een gepaste manier beleefbaar maken van natuur is daarbij erg belangrijk. Diverse gebieden hebben de Natura 2000 status. Natura 2000 is een initiatief van de Europese Unie en bestaat uit beschermde natuurgebieden waarvoor het beheer, de bescherming, ontwikkeling en het medegebruik is vastgelegd.

Westvoorne
Westvoorne grenst aan de Tweede Maasvlakte en de monding van het Haringvliet. De stranden, het Voornes Duin en de bossen zorgen voor een diversiteit aan natuurgebieden. Er is veel geïnvesteerd in het verhogen van de natuurlijke en recreatieve waarden van het bijzondere kust- en duingebied. Door infrastructurele maatregelen zijn de leefgebieden van dieren uitgebreid. Ook is het Natuurbeleefpad Westvoorne ontwikkeld. Deze natuurroute is opgenomen in de Beleefroutes App, waarmee bezoekers meer leren over de natuur terwijl ze wandelen door het duingebied. Ook op het gebied van innovatie en duurzaamheid blijft Westvoorne niet achter. Het Fieldlab Green Economy, gelegen aan het Oostvoornse Meer, is hét podium voor duurzame initiatieven op het snijvlak van economie, wetenschap, natuur en recreatie.

Internationale waardering
De burgemeesters en verantwoordelijk wethouders zijn wederom erg trots op deze internationale waardering en erkenning. Vorig jaar werd de Zuidwestelijke Delta nog benoemd tot beste duurzame kustbestemming wereldwijd. De benoeming tot beste en mooiste natuurgebied sluit naadloos aan bij de positionering van het gebied. De vier gemeenten zetten de huidige ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en natuurbehoud en -ontwikkeling samen met de natuurbeheerders door.

De Green Destinations top 100 voor meest duurzame bestemmingen wereldwijd is georganiseerd door ITB Berlijn, Green Destinations en TravelMole's Visie op duurzaam toerisme. In de verkiezing is gekeken naar bestemmingen die aantrekkelijk zijn door hun toeristische mogelijkheden, hun ligging en omgeving, maar die daarbij ook nog eens veel aan duurzaamheid doen.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws