Afbeelding

Koopwoningen voor starters Oostvoorne te duur verkocht

Actueel 340 keer gelezen

Oostvoorne – De gemeente Westvoorne heeft fouten gemaakt bij de verkoop van appartementen aan het Elisabethhof in Oostvoorne. Achttien woningen zijn mogelijk voor te duur verkocht.

Het gaat om de eerste Koopgarantwoningen van het appartementencomplex, een regeling om koopwoningen goedkoper te maken voor starters. Aanleiding is een uitzending van het programma De Monitor in 2017. Daarin kwamen fouten aan het licht die gemaakt zijn bij de taxaties van huizen met het kenmerk Koopgarant. Vervolgens is ook een onderzoek gestart bij woningen van het gemeentelijk Woonbedrijf. Bij de woningen aan het hof in Oostvoorne was geen onafhankelijk taxateur betrokken. Een medewerker van de gemeente deed de taxaties. Taxaties en verkoop waren dus in handen van een partij, de gemeente Westvoorne.

Vorig jaar bleek bij verkoop dat een woning bij de koop voor bijna 40.000 te veel was getaxeerd. De eigenaar heeft zijn geld teruggekregen. Bij de resterende zeventien woningen worden nog taxaties door onafhankelijke taxateurs uitgevoerd.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws